NİLGÜN

Nicole…Fransız ve Hıristiyan olarak Fransa’da doğdu, Türk ve Müslüman olarak Türkiye’de öldü. Ahmet Taner Kışlalı, genç, yakışıklı, bilgili, kültürlü ve sevmeyi bilen bir adam.

Nicole…Fransız ve Hıristiyan olarak Fransa’da  doğdu, Türk ve Müslüman olarak Türkiye’de öldü. Ahmet Taner Kışlalı, genç, yakışıklı, bilgili, kültürlü ve sevmeyi bilen bir adam. 

Paris’te tanıştılar. Sevdiler birbirlerini. Nicole her şeyi bırakıp Türkiye’ye geldi. Önce Türk, sonra Müslüman oldu. Memur oldu; çalıştı; hayatını kazanmak, eşine destek olmak için. Sanki ihtiyacı varmış gibi. 

Eşi Kültür Bakanı. 86 metrekarelik bir evde oturdular. Gık demedi, fazlasını istemedi. Ahmet’i yetiyordu ona. Daha büyük bir dünyaya ne gerek vardı ki? Apartmanın merdivenlerini temizledi elleriyle. Severek. Ve o kültürü, o felsefeyi kavrayamayanları şaşırtarak. 

Ölüm tehditleri alıyordu Ahmet, yobazlardan. Kalkıyordu her sabah erkenden ve eşinin arabasını kontrol ediyor, altında bomba arıyordu arabanın. Motorunu çalıştırıyordu. “Bomba varsa Ahmet ölmesin, ben öleyim,” diye.

Bir yandan çocuklarının eğitimi için koştururken, diğer yandan da hastanelerde çalışıyordu gönüllü olarak, hastalara moral, şifa sevgi vermek için. Türkleri, Türkiye’yi, Türk insanını temsil etti dünyanın dört yanında, onuruyla ve gurur duyarak. 

Türk’ten daha Türk, Müslüman’dan daha Müslümandı Duaları, İstiklal Marşı’nı ve tüm askeri marşları ezbere biliyordu. 

Ve yıl, 1995. Hiçbir uyarı yapılmadan düz yola, özensiz olarak dökülmüş mıcır. Sonra cinayet gibi bir kaza ve o güzel insan hayatını kaybetti. Gözünden sakındığı, her zaman destek olduğu sevgili eşi de ondan 4 sene sonra hepimizin bildiği şekilde öldürüldü.

HEP AKLIMA TAKILMIŞTIR…ACABA;

  • NİLGÜN YAŞASAYDI, AHMET ÖLMEYEBİLİR MİYDİ?

YOKSA…

  • O LANET SALDIRIDA AHMET YERİNE NİLGÜN MÜ ÖLÜRDÜ.

 


İfral TURGUT

24.10.2024 14:41:00

YAZARLAR


ADANA’DA YENİ BİR GAZETE: AOSB GAZETE

HER 6 KİŞİDEN 1'İ YALNIZLIKTAN ETKİLENİYOR

OBEZİTE UYKU APNESİNİ ARTIRDI!

“BU DÜZENE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Düzgün COŞKUN Yazdı/ ARAŞTIRMA ÜNVANINI KORUYAN ÜNİVERSİTE

“TOM BARRACK ÜLKESİNE GÖNDERİLSİN”

İSRAFİL UÇURUM BAŞKANLIĞINA ADAY

MURAT SANCAK’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA VAR

BURHANETTİN BULUT YERİNİ KORUDU

BAHİS ADANA’DA MI BAŞLADI?

TUTUKLULUĞUNUN 150. GÜNÜNDE ADANA’DA MİTİNG

İYİ PARTİ’DE EROĞLU DÖNEMİ

YEMEKTEN SONRA TATLI İSTEĞİ NASIL ENGELLENİR

TÜRKİYE’NİN 23 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ

GAZETECİ ÇELİKTEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ADANA’YA 15 YENİ AMBULANS

MURAT SANCAK, METİN KORKMAZ VE FUTBOLCU YÜCEL GÜROL'A GÖZALTI KARARI