İfral TURGUT

Tarih: 07.08.2020 08:26

OKULLAR AÇILSIN MI? BİR ÖNERİ.

Facebook Twitter Linked-in


Ağustos ayındayız ve günün sorusu, okullar açılsın mı, açılmasın mı? Bugünden yarını tahmin etmek imkansız ve hangi zamanın bugünden daha iyi olacağını hiç kimse söyleyemiyor. Devlet sürekli yalan söylüyor ve hiç bir konuda B,C,D planları yok. Bireysel olarak vatandaşlar, kurumsal olarak, kurumların tümü devlete karşı kendini savunma savaşı veriyor.





Okulların açılması konusunda başta sağlık, sosyolojik ve ekonomik konular olmak üzere birçok önemli konunun göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bu konuların hepsi uzun uzun irdelenebilir ama sosyolojik ve ekonomik açıdan her ailenin “Sağlığa paha biçilmez, o halde benim çocuğum gerekirse, bir sene sonra mezun olsun,” deme lüksü yok.





Kasasında en az bir yıllık veya daha fazla işletme sermayesi ve kıdem tazminatı fonunda tüm personelin kıdem tazminatlarını ödeyecek hazır parası olmayan özel okulların tamamı, bir yıl açılmadığı takdirde batar.





Belli ki okullar açılacak. Olağanüstü hallerden, olağan uygulamalarla çıkamayız. Detayları hiç tartışmadan, önerimi satır başlarıyla sıralayacağım.













BUNLARA GELECEK ELEŞTİRİLERİ;  .









AMA BAŞTA SÖYLEDİĞİMİ TEKRAR EDEYİM:







Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —