RİO'YA DEĞİL, PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALINA DAVETLİSİNİZ

Sakın yanlış uçak ya da otobüs bileti almayın. Nisan'da Brezilya'nın Rio de Janeiro Şehrine değil, güneyin incisi Adana'ya davetlisiniz. Rengarenk giysilerinizi yanınıza almayı unutmayın. Eş dost ve komşularınızı da yanınıza alarak gelin.. Adana Çukurova'sıyla Nisan'da milyonları karşılamaya çoktan hazır.

 

Sakın yanlış uçak ya da otobüs bileti almayın. Nisan'da Brezilya'nın Rio de Janeiro Şehrine değil, güneyin incisi Adana'ya davetlisiniz. Rengarenk giysilerinizi yanınıza almayı unutmayın. Eş dost ve komşularınızı da yanınıza alarak gelin.. Adana Çukurova'sıyla Nisan'da milyonları karşılamaya çoktan hazır.

***

Unutmayalım Nisan denilince akla Adana gelir. Portakal Çiçeği Karnavalı gelir. Gözünüzü kamaştıran muhteşem görsel güzellikler gelir. Adana sokaklarında çılgınca eğlenmek, gülmek yeni arkadaş ve dostluklar edinmek, Özgür ortamda özgürce gezmek turunçgillerden sinen mis kokuyu içine çekmek gelir.

***

Adana, şimdiden bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na hazır. Portakal çiçekleri mis kokusuyla konuklarını ağırlamayı bekliyor. Bu karnaval başka bir karnaval. Dünyanın başka bir şehrinde yok. Karnaval etkinlikleri tamamen sivil inisiyatif tarafından yönetiliyor. Müdahale eden, yüzünü ekşiten, suratını dönen ya da kötü söz söyleyen yok. Aksine seven birlikte yürüyen kitleler var.

***

Türkiye'nin ilk ve tek karnavalı 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda yüzbinler değil, milyonlar buluşuyor. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen konuklar kültür turlarına da katılıyor. Bölge illerini gezip yeni tarihi, kültürel ve turistik yerleri keşfediyor. Nisan'da Adana sokakları mis gibi portakal çiçeği kokuyor. Nefes alırken gençleştiğinizi hissedersiniz. Bu koku aynı zamanda ruhunuzu her türlü kötülükten de arındırıyor. Bu mis koku içinde barışı barındırıyor.

***

Ayrıca halk rengarenk giysilerle sokağa çıkar yerli yabancı demeden herkes dostça kardeşçe birlikte bulvarlarda yürür, türkü söyler, halay çeker. Ufak bir rüzgar esintisiyle gelen mis kokuyu insanlar içine çeker. Nisan'da Adana aynı zamanda gençlerin birbirlerine bakarken kalplerinin hızlı attığı ay olarak nitelendirilir. Aşkın körüklendigi aydır Nisan.

***

- Dünya Nisan'da Adana'yı konuşuyor

Evet..evet.. Adana'da çoktan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı rüzgarları esmeye başladı. Bu devasa etkinlik ulusal düzeyde başladı ama kısa sürede uluslararası nitelik kazanmakla ünlendi. Bugün Rio Karnavalı'nı aratmayacak düzeyde bir şölene dönüştü. Ve dünya Nisan'da Adana'yı konuşmaya başladı.

***

Ayrıca dünya sanat çevreleri Nisan'da bu görsel şöleni heyecanla izleme olanağı buluyor. Bu fırsatı kaçıran yerli ve yabancı turistlerin ise yaşadıkları yerlerde televizyonlarının başında izlemek mecburiyetinde kalıyor. Adana bu ihtişamlı karnavalla dünyaya barış mesajları da veriyor.

***

Hiç şüphe yok ki 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı tıpkı Uluslararası Altın Koza Film Festivali gibi dünyanın gıptayla izledigi bir büyük organizasyon oldu artık.

***

Karnaval fikrinin öncüsü Ali Haydar Bozkurt'un bu yöndeki üstün gayretleri ulusal başlayan Portakal Çiçeği Karnavalı'nı Uluslararası niteliğe kazandırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca bu yıl " Türkiye Kültür Yolu Festivalleri" kapsamına alınması 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na ayrı bir renk kazandırdı. Burada Sayın Bozkurt ve diğer sivil inisiyatiflerinin katkısı her şeyin üstünde tutulduğu unutulmamalı.

***

Sakın kimse yanlış anlamasın halk bu karnavala isteyerek severek büyük bir heyecanla renkli giysilerini giyerek katılıyor. Karnavalın kentin ve Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkısı olduğu biliniyor.

***

Özellikle yurtdışından gelen turistler, sanat insanları Adana'da samimi ve sıcak bir atmosferle karşılandıkları için mutlular. Çünkü biliyorlar ki böyle samimi ve sıcak karşılama dünyanın başka ülkesinde yok. Karnaval bu bağlamda da Adana ve dolayısıyla Türkiye'ye çok şey kazandırıyor.

***

Karnavala her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı yayın kuruluşlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Ve 13 Nisan'da Güneş Adana'yı bir başka aydınlatacak. Her yer portakalın sarı rengine boyanacak. Yollar, bulvarlar, caddeler hatta sokaklar Portakal Çiçeği kokacak. Turunçgiller milyonları mis kokusuyla karşılayacak.

- Türkiye ile Dünya arasında barış köprüsü -

Katılımcılar el ele omuz omuza vererek etkinliği kutlamaya başlayacak. Adana halkı konukseverligini dünyaya bir daha gösterecek. Bu karnaval Türkiye ile Dünya arasında dostluk, sevgi ve barış köprüsü oluşturacak. Karnaval aynı zamanda Adana hakkında kafalarda oluşan olumsuz algıları silmiş olacak.

***

Bu karnavalda şiddet yok..

Stres yok..

Baskı yok.

Talimatla yönlendirme yok.

Siyasi polemik hiç yok.

***

Bu karnavalda gülüp eğlenmek, yemek içmek..

Gezmek etkinliklere katılmak var.

Yasak olan tek şey siyaset yapmak.

***

Peki daha var:

Sevgi var.. n

Neşe var..

Huzur var.

Hoşgörü var...

Birlikte birarada olmak birlikte gülmek eğlenmek var.

***

Bu yıl daha görkemli şekilde kutlanacak olan 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 13 Nisan'da başlayacak ve 21 Nisan'da sona erecek.

***

Buradan Adana kamuoyu adına Türkiye'ye sanata, kültüre, doğaya gezip görmeye aşık olan tüm dünya insanlarına çağrıda bulunuyorum: Rio'ya değil ,Portakal Çiçeği Karnavalı'na davetlisiniz. Güneyin incisi Adana sizleri ağırlamaya çoktan hazır.

Karnavala hoşgeldiniz.


Düzgün COŞKUN

9.04.2024 20:50:00

YAZARLAR


DEMİRÇALI: MASA TENİSİ İHTİSAS KULÜBÜ DESTEĞİ HAK EDİYOR”

TZOB NİSAN AYI ÜRETİCİ MARKET FİYAT DEĞİŞİMİNİ AÇIKLADI

"HİBE EDİLEN KAMYONLARI GERİ ÇEKİYORLAR"

YUSUF KANLI: SİNEKLE VE HAŞERATLA MÜCADELEDE ZAFİYET VAR

İŞ VE NETWORK GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

ADANA'DAN BELARUS’A İHRACAT ARTIYOR

ADASO’DA ŞİRKETLERİN YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİNİ ELE ALINDI

ZERDEÇALIN 11 FAYDASI

“AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ SİSTEMİ BİRAN ÖNCE YAŞAMA GEÇMELİ”

ZEYDAN KARALAR’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMASI

“EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

“EMEKÇİLER, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI”

ADSOD’DAN EVLENECEK ÇİFTLERE BÜYÜK DESTEK

AOSB “SANAYİ TEMALI” RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ç.Ü’DE TANITIM, KARİYER VE MEZUNLAR GÜNÜ

EMRAH KOZAY’DAN 1 MAYIS MESAJI

“SİZİN HİÇ OTİZMLİ BİR ÇALIŞMA ARKADAŞINIZ OLDU MU?”