SEÇİMLER KAYBEDİLDİ İFTAR ÇADIRLARI İPTAL!

Belediyeler seçimler öncesi yapılan iftar programların kaybettiklerinde iptal ettiklerini gördük. “Bana vermezsen böyle olur sonun” bir başka bakış paranın Belediye kasasından ödenmesi. Bunun Türkçe açıklaması Hainliktir, halkı sadece bana verirsen, veririm tavrı ne derece doğru? Bunu yapanların Kendilerini Müslüman diye niteleyenler olduğunu düşünürsen konu daha çok tartışmaya açık hale gelir.

Belediyeler seçimler öncesi yapılan iftar programların kaybettiklerinde iptal ettiklerini gördük. “Bana vermezsen böyle olur sonun” bir başka bakış paranın Belediye kasasından ödenmesi. Bunun Türkçe açıklaması Hainliktir, halkı sadece bana verirsen, veririm tavrı ne derece doğru? Bunu yapanların Kendilerini Müslüman diye niteleyenler olduğunu düşünürsen konu daha çok tartışmaya açık hale gelir. Hadi onu vaz geçtik, gerçi neyi vaz geçelim? Halk ekonomik sıkıntı yaşarken iftar çadırların ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Konu aslında vicdan meselesi, gerçi vicdan olsa idi bu ülke bu kadar ekonomik sıkıntı içinde olur muydu?

Belediyelerin asli görevleri var, çöp toplama bunların başında gelir bunu bile yapmayan Belediyeler peydah oldu. Kimin vicdanı başa aldığını henüz görmedik sadece kendi çıkarları önemli olan bir sürece girdik. Bu 22 yıldır AKP Hükümetinin ülkeye getirdiği ahlak konusudur. En son 31 Mart seçimleri halkın nasıl bir tokat attığını ancak yediğinde anlayan AKP hükümeti, hala kibir ve şan, şöhret içinde unuttukları halkın ne denli tepki gösterdiğini sonuçlar açıklandığında anladı. Bunlar sadece AKP’ye verilen mesaj değil, bu mesaj CHP’de verildi. Nedir o? Alın bakalım size bir kredi verdik görelim 2028’e kadar, çalışın ben size ondan sonra karne verecem. Tam bir bıçak sırtı, eğer CHP bunu iyi kullanır halkın sorunlarına cevap verirse ülkenin yüzde altmışının sağ görüşlü olduğu kavram değişebilir. Bunu zaman gösterecek. Hala anlamadığım sol diyenler ve kendini CHP diye niteleyenler Eski Genel Başkanına haksız suçlamalar getiriyor. Fakat şunu unutuyorlar Suçladıkları Kılıçdaroğlu, solu, sağ ile yaklaştıran liderdir. Bundan dolayıdır ki, Sağ bugün CHP’ye oy verirken eli titremedi. Neydi o? Halil İbrahim sofrası…

Bazen insanların değerini kaybettiğinizde anlarsınız. Siyaset dediğiniz yalanın, dolanın, halkı kandıranın ne derece başarılı olduğu konusu üzerine kurulmuş ülkede. Son veriler sadece bunun eseri, kimse kurultay falan, filan düşünmesin sadece ektiğini biçmeden giden bir Genel Başkan var, fakat övgüyü her daim hak eden birisidir Kılıçdaroğlu. Gelelim samimiyete, bu hep böyle olmuş yıllardır Kim halkı ne kadar çok kandırıyorsa o başarılı olmuş. Hani ata sözleri bile bunun üzerine kurulu. Mesela, “işini bilen Kaptan” … yani işini bilmek her türlü oyuna açık mı? Dedim ya, AKP Hükümeti geldi geleli ülkenin “ahlak” yapısı sizlere ömür, kazanmak için seçimler dahil yapmadıkları ne kaldı?

Geriye dönün bakın, 2017 mühürsüz oylar, 2015 patlayan bombalar, daha öncesi bugün terörist dedikleri FETÖ’nün yaptıkları gerekirse ölüleri bile kaldırın oy kullanın dedikleri unutulur mu? Gerçi bunun sadece AKP’si yok, ahlak dedik bu tüm katmanları ile ülke sorunu, Bakın seçimi kazananların YSK’DA nasıl iptal edildiğini gördük, bu bile sadece “ya benimsin ya da kara toprağın” dendiği bir kelimeye çok benzediğini görürüsünüz. Bu ülke, bu siyasi partilerin egemen olduğu dönemde sadece halkın ezilmesini hak etmiyor.    


Süleyman YALÇIN

7.04.2024 21:58:00

YAZARLAR


ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK