ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜNE ÜST GEÇİT YAPILACAK MI?

ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜNE ÜST GEÇİT YAPILACAK MI?






Önceki gün ajanslara şöyle bir haber düştü:





Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, kamyonun çarptığı yaya yaşamını yitirdi. Sürücüsü öğrenilemeyen 44 LC 074 plakalı kamyon, Kışla Mahallesi Dr. Mithat Özsan Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Baki Karagöz'e (81) çarptı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.





Sağlık ekibince yapılan incelemede Baki Karagöz'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, kamyon sürücüsünü gözaltına aldı.





***





Hani hastanelerde, bankalarda yaşlı insanlara bir evrak imzalatırlar.





Evrağa şöyle bir not düşülür, “Okudum, anladım, kabul ediyorum…”





Yukarıdaki haberi okuduk, anladık.





Ancak, haberde olayın işlendiği yer adres eksik yazılmış. Haberde geçen adrese “Adana Şehir Hastanesi” önü diye eklenseydi orada her gün yüzlerce kişinin yaya geçidini kullandığı işaret edilmiş olurdu.





***





Peki şöyle bir soru sorsam cevabınız ne olurdu?





Adana Şehir Hastanesi önünde bir üst geçit olsaydı hatta yürüyen merdivenli olsaydı 81 yaşındaki Baki Karagöz trafik kazasına kurban gider miydi?





Eğer Şehir Hastanesi önünde bir üst geçit olsaydı hatta yürüyen merdivenli olsaydı 81 yaşındaki Baki Karagöz trafik kazasına kurban gitmezdi. Dolayısıyla orada yaya geçidi de olmazdı diye düşünüyorum.





***





Adana’nın herhangi bir yerinde yürüyen merdivenli üst geçit yok diye düşünüyorum.





Şimdi ben desem ki Adana Şehir Hastanesi’nin önüne bir üst geçit yapılsın, hatta üst geçide de Adana’yı yönetenlere ibret olsun, unutmasınlar ve daima hatırlasınlar diye burada trafik kazasında hayatını kaybeden ilk kişi olması hasebiyle “Baki Karagöz Üst Geçidi” adı verilsin.





***





Ne dersiniz Adana’yı yönetenler bu önerime sıcak bakarlar mı?





Tabi ki sıcak bakmazlar…





Eğer bir an önce Adana Şehir Hastanesi önüne üst geçit yapılmazsa orada daha çok kazalar olur.





Bakınız geçtiğimiz aylarda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açıldığının dördüncü gününde bir uyarıda bulunmuştum.





15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sırf spor olsun diye hız yapıp araç trafiğini tehlikeye düşüren sürücüler var ve bir an önce önlem alınmalı uyarısında bulunmuştum.





***





Bu uyarı yazımdan birkaç gün sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ne yazık ki ölümlü trafik kazası yaşandı..





Ve halen de bir önlem alınmadı. Bir çok sürücü aracını hızlı kullanmazken, bazı sürücüler sanki otobanda gidiyormuş gibi aracını hızlı kullanıyor.





Adana Şehir Hastanesi’nin önünden her gün binlerce araç geçiyor. Her ne kadar trafik ışıkları, yaya geçidi olsa da ne yazık ki trafik kazaları yaşanabiliyor.





***





Adana Şehir Hastanesi’nin önüne asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit yaptırmak, Adana’yı yönetenlerin boynunun borcudur.





Madem ki orada asansörlü, yürüyen merdivenli üst geçit olsaydı, 81 yaşındaki trafik kazasına kurban gitmezdi diye düşünebiliyorsak, mantıklı davranmalıyız…





Cumhuriyetin 100.’ncü yılında 2023 Türkiye’sinde ve Adana’sında her gün binlerce aracın geçtiği yola yaya geçidi yapmak hizmet değildir.





Oraya üst geçidi yaptırması gereken Adana Büyükşehir Belediyesi’dir.





***





Yok eğer bir ilçe belediye başkanı çıkıp da “Adana Şehir Hastanesi’nin önüne asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçidini … Belediyesi olarak biz yaptırıyoruz” derse inanın tüm insanların taktirini kazanacaktır…





O zaman, haydi isim de yazayım, kim üzerine alınırsa alınsın..





Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin…





***





Buraya şu notu da düşeyim: Belediye başkanlarının danışmanları kalkıp da “Adana Şehir Hastanesi’nin önüne asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit yaptırmak bizim görev alanımız dışında” masalını okumasın. Elbette biz de biliyoruz hangi belediyenin görev alanının içerisinde olduğunu.





**





Tekrarlamakta fayda var diye düşünüyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dışında hangi ilçe belediyesi bu görevi üstlenirse hem jest yapmış olacak, hem de hayırlı bir hizmeti gerçekleştirmiş olacak…





Madem seçime 5 ay gibi bir süre kala hazır hizmetleri artırmışken, şu üstgeçidi de araya sıkıştırın, vatandaşın duasını alın…





Haydi bakalım Adana Şehir Hastanesi’nin önüne asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçit yaptıracak bir babayiğit belediye başkanı çıkacak mı?





İzleyip göreceğiz..





İzlerken umarım orada bir daha trafik kazası yaşanmaz…



Hüseyin SUNGUR

2.11.2023 22:11:35

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI