ŞEHİTLER PARKI'NDAKİ ELEKTRON CİHAZ 6 YILDIR PARÇA BEKLİYOR

Adana'nın en işlek Mavi Bulvar Şehitler Parkı'ndaki elektronik cihaz, 6 yıldır onarılmayı bekliyor. Cihaz, 2018 Mayıs ayında arızalandı. O tarihte Merkez İlçe Seyhan Belediyesini Zeydan Karalar yönetiyordu.

Adana'nın en işlek Mavi Bulvar Şehitler Parkı'ndaki elektronik cihaz, 6 yıldır onarılmayı bekliyor. Cihaz, 2018 Mayıs ayında arızalandı. O tarihte Merkez İlçe Seyhan Belediyesini Zeydan Karalar yönetiyordu. 

Dönemin Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri saat ve sıcaklık göstergesindeki bir parça kırıldığı için cihazın bozulduğunu söylemişlerdi.

-Aradan aylar değil, yıllar geçti ama!-

2018 yılının Mayıs ayında telefonla yaptığım görüşmede, bir yetkili parça siparişi verildiğini en kısa sürede arızanın giderileceğini ifade etmişti. 2018 bitti. 31 Mart 2019 belediye seçimlerinde Zeydan Karalar, Anakent Belediye Başkanı seçildi. Seyhan'da seçimi Akif Kemal Akay kazandı.

2019 yılından bu yana, defalarca arızanın ne zaman giderilebileceğini sorup durdum.

Hiçbir olumlu cevap alamadım. Parkta özellikle sabah ve akşam saatlerinde yürüyüş yapan insanlar, ister istemez gözleri arızalı cihaza takılıyor. Seyhan halkı 5 yıl 8 aydır cihazın onarılmasını bekliyor. 

- Seçimlere ramak kaldı hala parça gelmedi-

Halk, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü elemanlarının her sabah parkta temizlik çalışması yaptığını, mevsimlik çiçekler edildiğini parkın temizliğine büyük özen gösterildiğini ancak bu elektronik cihazın ne zamanı ne de sıcaklığı göstermediğini ifade ederek sitemini dile getirdiler.

"Sıcaklık ve Zamanı göstermeyen bu cihaz neye yarar" diye soran insanlar, tepkilerini şöyle dile getirdiler: 

"Bir mekanik ya da elektronik parça nasıl oluyor 5 yıl 8 aydır henüz getirilmediğine bir anlam veremiyoruz. Belediyenin bu firmayla sözleşmesi yok mu? Varsa gerekeni niçin yapmıyor? Neden hukuki yollara başvurmuyor. Gerekirse dava açmıyor. Çürümeye terk edilen cihaz bizim vergilerimizle satın alındı. Belediye sessiz kalır ama biz seyirci kalamayız. Ya parkta yer işgal eden elektronik cihazı kaldırsın ya da onarımını gerçekleştirsin".

Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, ilgili firmanın bu tür parçaları artık üretilmediğine de dikkat çekerek yeni bir cihazın alınarak aynı yere monte edileceğini vurguladılar.

-Yaşlı bir yurttaş: Cihaz parası benden-

Bekir Arıkan adlı emekli bir yurttaş, her gün parkta yürüyüş yaptığını ifade ederek bakın ne diyor:

" Yeşilyurt Mahallesi'nde oturuyorum Her sabah yürüyüş yaparken gözüm bu elektronik cihaza takılıyor. Günler, aylar ve yıllar geçti cihaz hala yerinde sayıyor. Mademki arızası giderilemiyor o zaman kaldırın bu mezbele direği. Hiç olmazsa bakıp hayıflanamıyoruz. Seyhan Belediyesi ödenek yok derse bir aylık emekli maaşımı bağışlamaya hazırım. Yeter ki bu çirkin tablo ortadan kaldırılsın. Ben bir yurttaş olarak sosyal medyadan onlarca kez bu sorunu dile getirdim. Belediyenin web. Sayfasına yazdım. Kendi sayfamda paylaştım. Belediye yetkililerini telefonla da aradım. Demek ki halkı muhatap olarak görmüyorlar. Olan Seyhan'a oluyor."

- Akay yeniden aday gösterilmezse-

Yerel seçimlere 6 hafta kaldı. CHP Seyhan'da Başkan Akif Kemal Akay'ı yeniden aday göstermezse bu cihazın akıbeti hakkında tek kelime konuşan bir muhatap da bulamadık. 

Görünen o ki; Arif Kemal Akay yeniden aday gösterilse de seçimi kazanıp kazanmayacağı da meçhul gibi.

Seyhan'da 31 Mart 2024'te belediye başkanı kim seçilirse seçilsin, geçen zaman kaybını telafi edemez. Atalarımızın dediği gibi kim bilir belki de "gelen gideni aratır".

 

 


Düzgün COŞKUN

14.03.2024 01:12:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”