Süleyman YALÇIN

Tarih: 09.11.2022 01:07

SEMT PAZARI UÇUŞA GEÇMİŞ

Facebook Twitter Linked-in


TÜİK aylık ve yıllık fiyat endeksi açıklıyor.
İnanan var inanmayan var, inanan zaten Her şeye inanıyor. Ne geldiyse onlar yüzünden her şey başımıza geliyor. Bu ay açıklanan enflasyon rakamları, aylık 7.14 yıllık yüzde 85,51
ENAG’a göre yüzde 183. Gerçi rakamlar ne derse desin, benim cebim önemli. Herkes çarşı, pazarı yaşıyor. Gerçekler “çamurla sıvanmaz” hesabı ben rakamlardan anlamam kardeşim misali, her hafta bir gün semt pazarına giderim.
Geçen hafta domates 8 TL, bu hafta 15 TL, yani neymiş! bu artış yüzde yüz. Salatalık 10 TL’den 15 TL olmuş, acebek 20 TL o da bakarsanız 10 TL diyor ama küçük harflerle yarım kilo diyor.
Yani,
Ülkede yarım kilo devri başladı. Fiyatların yüksekliğinden pazarcı bile utanır olmuş!
Sen niye utanıyorsun pazarcı kardeşim? bu fiyatları uçuranlar utansın. Gerçi bu ülkede kim yaptığından utandı ki, herkes oturduğu koltuk vasıtasıyla bir şeyler tırtıklıyor.
Sonrası kime sorsan 'ben ülke sevdalısıyım' diyor. “Vatan bölünmez Bayrak inmez de” diyor.
Pazar alışverişi de herkes önce şöyle bir söyleniyor! Sonrası alışveriş devam. Yani ülke özelliği bir an tepki, sonrası alışmışlık durumu.
Ülkede şöyle bir söylem var, “yeni yüz yıl”. Nasıl olacak bu? Yeni dediğiniz yeni fiyatlar mı?
Şu gün her şey düzelecek deniyor, sonrası verilen tarihler hep ileri taşınıyor.
Sonrası malum, TOGG yaptık, yol yaptık kandırmaları ile ileri sarıyorlar. “Gel pazara gel” kardeşim, ne yaptığınızı görün!... Geçin bu sanal alem yaratma çabasını bu ülkenin en büyük sorunu yüksek enflasyon.



Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —