Hüseyin SUNGUR

Tarih: 09.03.2024 20:23

SEYHAN NEHRİ'Nİ GÜZELLEŞTİRECEK VİZYON SAHİBİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

1956 yılında Seyhan Nehri önü toprak bir setle kapatılarak oluşturulmuş bir barajdır.

Doğal olarak da Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü, Adana'nın eşine ender rastlanabilecek güzellikte bir kent olmasına büyük katkısı olmuştur. 

Özellikle Adana'nın yeni yerleşim yeri olan kuzey Adana'da nehir ve göl yerleşim açısından ayrı bir çekim merkezi haline gelmiştir. Seyhan Nehri'nin uzunluğu 560 kilometre.

Seyhan Nehri üzerinde 8 adet baraj ve/veya HES bulunmaktadır. Toplam 742 MW kurulu güce sahip bu hidroelektrik santraller ile Türkiye'deki HES'lerden üretilen elektriğin yüzde 2,515 oranı, toplam elektrik tüketiminin ise yüzde 0,738 oranı karşılanır.

Adana'da köprü çalışmaları nedeniyle suyu kesilen Seyhan Nehri devasa boyutlarda yosunlarla kaplandı. Kanalizasyon suları ve çöplerin de birikmesiyle nehir bataklığa döndü.

Seyhan Nehri'nin önünde bu fotoğrafı çektirirken, Adana'yı yönetenler adına utandım. 

Adana'yı yönetenlere vizyon eksikliği olduğu için Seyhan Nehri bir türlü güzel bir görüntüye kavuşmadı. Seyhan Nehri bu haliyle balçık şekline dönüşmüş haliyle çevreye de kötü kokular salarken, Adana'yı yönetenler gözlerini kapatmaktan, kulaklarının tıkamaktan geri kalmıyor.

Seyhan Nehri'ni güzelleştirecek vizyon sahibi yöneticilerin gelmesini büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —