ŞİMDİ HİZMET ZAMANI HEM DE HEMEN!

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri geride kaldı. Her seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de kazananlar mutlu oldu, kaybedenler üzüldü. Ülke genelinde bazı kaleler yer değiştirdi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri geride kaldı. Her seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de kazananlar mutlu oldu, kaybedenler üzüldü. Ülke genelinde bazı kaleler yer değiştirdi. 

***

Adana'da da CHP birinci parti oldu. İlk kez seçilen ve güven tazeleyen isimler bugünden itibaren mazbatasını almaya başladı. Hayırlı olsun. Görev devir teslimi yapılmasının ardından belediye başkanları tabiri caiz ise Ramazan Bayramı'ndan önce "işbaşı" yapacaktır. 

***

Adana'da merkez ilçeler Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Belediye Başkanlarına ciddi sorumluluk düşüyor. Aynı şekilde üçüncü kez güven tazeleyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'a da.

***

Yerel seçim propagandası süresince ildeki park bahçe ve çocuk oyun alanları kaderine terk edildi. Denetim yetersizliği ve meclis üyelerinin "ahbap-çavuş" ilişkileri çerçevesinde hısım akraba ve tanıdıklarını istihdam alanı olarak park ve bahçeleri seçti. Bu alanlar küçük çarşıya dönüştü. 

***

Bu işgal halkın da büyük tepkisini çekti. Oysa park bahçe ve dinlenme ile çocuk oyun alanları yurttaşların nefes alabildiği alanlar olması gerekmiyor muydu? Ama bu alanlar işportacılar tarafından adeta işgal edildi.

***

Parklardaki fitness aletleri oyun setleri ve kamelyalarla yurttaşların daha nitelikli zaman geçirebilmelerine olanak sağlanması gerekirken, son dönemde seçimleri fırsat bilen bazı kişilerce panayır haline dönüştürüldü. 

***

Adana'nın merkez Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde halka açık park ve dinlenme alanları son dönemde adeta pazaryerine dönüştü. Adım başı işportacıyla karşılaşmak olasıdır. 

***

Parklardaki yeşil doku üzerinde kurulu cafe ve büfelerden geçilmezken, şimdi de küçük esnaf tarafından işgal edildi. Omuzuna iki parça giyim ve mutfak eşyası atan soluğu parklarda aldı. 

***

Hal böyle olunca İnsanlar da rahat yürüyüş yapamaz hale geldi. Park ve bahçelerde nefes almak isteyen halk, belediyelerin neden müdahale etmediğine bur anlam veremiyor.

***

Şehitler Parkı'nda kadınlar el emeği göz nuru ile ördükleri el işi trikotaj ürünleri sıkı pazarlık yaparak elden çıkarmaya çalışıyor. 

***

Bazı kadınlar da parkları çay bahçesine dönüştürmüş. Parkta masa sandalye atan kadınlar, sıkma, börek, çay satarak aile bütçelerine katkıda bulunmak istiyor. Sabah saatlerinde çorba servisi yapanlar da var.

***

Özellikle insanların uğrak yeri Şehitler Parkı'nda cafelerden geçilmezken son dönemde sebze-meyve satanlar da çoğalmaya başladı. Bazıları pikapla bazıları tezgah kurarak sebze ve meyve satışı yapıyor. Pazarlara göre daha uygun fiyatla satış yapan seyyar esnaf kolay alıcı buluyor. Ama seyyar is yaptıkları için devlete tek kuruş vergi ödemiyor. 

***

Tezgah açan seyyar satıcılara zabıtanın müdahale ettiği de yok. Dahası aylardır ortada zabıta yok. Belediyelerin sahipsiz bıraktığı park ve dinlenme alanları pazaryerini andırıyor. Bu çirkin görüntüyü defalarca fotoğraf kareleriyle görüntüledim. Paylaşımlarda bulundum. Nedense belediyelerden bir müdahale gelmedi. Bu kez tek bir fotoğraf çekmek içimden gelmedi. 

***

Özellikle Seyhan'ı yönetecek Avukat Sayın Oya Tekin, Çukurova'yı yönetecek Avukat Sayın Emrah Kozay, Yüreğir'in evladı olduğunu her fırsatta dile getiren Sayın Ali Demirçali ve üç dönemdir koltuğunu koruyan Sarıçam Belediye Başkanı Avukat Sayın Bilal Uludağ'a kamuoyu adına seslenmek istiyorum: Gelin parkları bu işgalden kurtarın. Yoksa bu halk günü geldiğinde hesap sormayı bilir. 

***

Sayın Belediye Başkanları takdir edersiniz ki, Adana'nın ciddi sorunları var. Bu sorunlar çözüm bekliyor. Adana'nın kutlama ziyaretleriyle haftalarca, aylarca zaman kaybetmeye tahammülü yoktur bilesiniz.

***

Adana'da şimdi hizmet zamanı hem de hemen.


Düzgün COŞKUN

3.04.2024 21:08:00

YAZARLAR


DEMİRÇALI: MASA TENİSİ İHTİSAS KULÜBÜ DESTEĞİ HAK EDİYOR”

TZOB NİSAN AYI ÜRETİCİ MARKET FİYAT DEĞİŞİMİNİ AÇIKLADI

"HİBE EDİLEN KAMYONLARI GERİ ÇEKİYORLAR"

YUSUF KANLI: SİNEKLE VE HAŞERATLA MÜCADELEDE ZAFİYET VAR

İŞ VE NETWORK GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

ADANA'DAN BELARUS’A İHRACAT ARTIYOR

ADASO’DA ŞİRKETLERİN YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİNİ ELE ALINDI

ZERDEÇALIN 11 FAYDASI

“AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ SİSTEMİ BİRAN ÖNCE YAŞAMA GEÇMELİ”

ZEYDAN KARALAR’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMASI

“EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

“EMEKÇİLER, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI”

ADSOD’DAN EVLENECEK ÇİFTLERE BÜYÜK DESTEK

AOSB “SANAYİ TEMALI” RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ç.Ü’DE TANITIM, KARİYER VE MEZUNLAR GÜNÜ

EMRAH KOZAY’DAN 1 MAYIS MESAJI

“SİZİN HİÇ OTİZMLİ BİR ÇALIŞMA ARKADAŞINIZ OLDU MU?”