SİYASETTE ADAMLIK ÖLDÜ, AHLAK CAN ÇEKİŞİYOR

Öyle günler yaşıyoruz ki, olmaz dediğimiz her şey oluyor. Kafam o kadar karışık ki, böyle bir başlık atmak zorunda kaldım! “Çıkar her şeyin önüne geçmiş, toplum Ahlak dedin mi, sıralamaya giremiyor. Fiile geldi mi ne ahlakı düşünüyor ne en yakınındakini.

 

Öyle günler yaşıyoruz ki, olmaz dediğimiz her şey oluyor.

 Kafam o kadar karışık ki, böyle bir başlık atmak zorunda kaldım! “Çıkar her şeyin önüne geçmiş, toplum Ahlak dedin mi, sıralamaya giremiyor. Fiile geldi mi ne ahlakı düşünüyor ne en yakınındakini. 

Çıkar dedim, yeter ki bir ışık görsün hemen kendi bağımsızlığını ilan eden adam kılıklılar türedi ülkede!… Halede şu ittifak sistemi tam anlamı ile çığırından çıkardı her şeyi. İdeoloji, duruş, sistem, hepsi hak getire hızla uçuruma,  gidiyor. Bakın etrafınıza, sol veya kendine devrimciyim diyen grup her ölüm yıldönümlerinde Deniz Gezmiş fotosu ile anma yapar. Yapar da onun duruşunun ne olduğunu bir türlü anlamamış olsa gerek her seçim veya bir kongrede ne alacağına bir sol türedi. AK Patinin ülkeye verdiği en büyük zarar budur. “Sadece ben, gerisi haraptır” düşüncesidir olan her şey.

Sadece bir yerel seçimler yapacağız ve kimin Belediye Başkanı olduğu çok önemli olmadığı bir olayda bile herkes benim adamım gelsin diyor. Neden basit, gelsin ki beraber çullanalım Belediye kaynaklarına. Vay sizin adamlığınıza diyecem fakat adamlara ayıp olur. Ülke bu siyasi parti sistemi ile sonraki seçimlere giderse bu yağma sistemi daha çok hızlanacak, öyle görünüyor.

Genel merkezler taaa, 500 km öteden benim adamım olsun diye tabanın düşüncesini hiçe sayan adaylar atıyor. Bir kötü huy daha peydah oldu değişim denen olay olduktan sonra abiler türedi her kentte!

Ülkede bir mal satmaya kalktın mı Tapu dairesi 75 yaşından sonra olanlar için akıl sağlığı için belge istiyor. Peki ülke yönetmek daha mı basit? Liderlerin tamamı 75 yaş üstü. Bu ülkenin kaderi bu, “kapanın elinde kalan” bir dolu olay var. Bunun en büyük suçlusu sol, sosyal demokrat düşüncedir. Kendini yenileyemedi halkın umudu olamadı. Hani bir laf var “hiç mi hırsızın suçu yok”? tırnak içinde dedim şimdi sağ düşünce hemen yargı yoluyla yıldırma göz altısı yapmasın. Bu ülkeyi 75 yıldır sağ düşünce yönetiyor ondan sola kızgınlığım. Sen bu kadar haksızlık, ekonomik felaket olmasına rağmen eğer iktidara aday olamayıp sende sağ düşüncenin gerekliliği gibi adam kayırıp aday ve listelerini torpil üzerine kuruyorsan değil 75 yıl, 175 yıl geçse de iktidar olamazsın.

Kapitalist düzenin bir parçası olmuş bir sol sadece benim adamım olsun sonrası cebimizi doldurup “şerefsizler” kervanına katılmak üzerine düşünce kurarsanız olacağı bu. Nasıl bir meclis üyesi listesi yaptığınızı siz bile utancınızdan cevap veremiyorsunuz. Tabanda güçlü olan, tavanda yok, tavanda güçlü olan tabanda yok eğer hak, hukuk Adalet dediğiniz kavramı sadece bir slogan olarak yalancının mumu hesabı orada burada söylersen burnunun daha çok uzayacağı aşikardır. Selam olsun senin gibi sahte sol düşünceyi ben temsil ediyorum yalanına sığınanlara, selam olsun hukuku ve adaleti batıran solcuyum diye adam gibi gezinenlere. Selam dediğim gerçi adama verilir, sizler benim gözümde değil adam insan bile değilsiniz.      


Süleyman YALÇIN

23.02.2024 19:16:00

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI