SİYASETTE “PEKİ EFENDİM” DEVRİ!

Liyakat sizlere ömür! Her devrin adamları artık her yerde. Bazen buna uyum diyorlar, fakat ben ona kişiliğinden ödün verenler diyorum. Kişilik dedim de en bozuk dönemi yaşanıyor.

Liyakat sizlere ömür!

Her devrin adamları artık her yerde. Bazen buna uyum diyorlar, fakat ben ona kişiliğinden ödün verenler diyorum. Kişilik dedim de en bozuk dönemi yaşanıyor.

Kıytırık bir makam içim için kişiliğini satanlar acaba başka neler yaparlar?

Neden mi bu kadar sert girdik olaya?

Ülke son yıllarda maalesef en çok rastlanan olayla karşı karşıya. Kişilik satma sanatı diyorum ben buna. Bunun için çok basit iki kelime diyeceksiniz, Peki Efendim!

Kimse kimsenin efendisi değilbir bunu bilseler,aslında bu kelimeyi kullanmazlar.

Aslında bağlaçları birbirinden ayırmak gerek peki kelimesi çokta kötü bir durum değildir, fakat ikisini beraber kullandın mı o zaman kendi fikrinin tutsak olduğunu öne katarak yalaka mertebesine kadar yükselirsin.

Bu kelime özelliklesiyasette son yıllarda bayağı bir popüler.

31 Mart seçimler öncesi bu kelimeyi çok yerde gördük, en çokta siyasette gördük, birileri seçim sonrası olacak makamlar için yalakalığın dibine vurmaya başladı. Maksat belli eş, dost, akraba nasıl bir mevki ayarlanır diye sıraya girmişler. Bunun yanında ideoloji denen özellik hiçe sayılmaya başlandı. Bunun en büyük belirtisi fikir olarak çok farklı gruplar aynı siyasi görüş etrafında buluşmaya başladılar. Mesela mı? 12 Eylül öncesi emniyet müdürü vurulması davasında yargılananlarla, Dev- yol davasında yargılanan sözde devrimciler aynı liste etrafında yarın mecliste bir düşünceyi savunacaklar.

Size onlarca örnek verebilirim, mesela siyaset makamı o kadar çok kirlendi ki, sözde hamasi söylemler fiile gelince boş vere döndü. Meclis üyelikleri için temayül yapanlar sonrası ne sıraya uyuyorlar nede yerlerine gelenlerin liyakatinin sıfır olduğuna bakıyorlar.Önemli olan her makama gelen önce Peki Efendim diyenlere bakıyor. Neden basit kibir…

Çünkü kendi fikirlerinin üstünde başka bir söyleme katlanamıyorlar. Sorguladın mı cevap hepsinde aynı, bu kadar biliyordun sen burada olurdun!

Bir konu daha var aslanda, kapalı kapılar ardında çok çirkin bir söylem, şu aday 70 Milyon verdi, bu aday bu kadar verdi söylemi, ayyuka çıkmış durumda.

Demek oluyor ki,

Din, iman para olmuş onun için her yol mübah diyen kişilerin en çok söylediği kelimede Peki Efendim…

Bakın peki efendim diyemeyenler, en çok yurt dışına kaçmak için birçok sorunlu yolu seçiyorlar. Ülkenin liyakatli çocukları gidiyor, yerine Afrikalılar geliyor. Alman Lisesi 124 mezun vermiş 122 si yurt dışına gitmiş, Avusturya lisesinin 74 mezunundan 72 si sıvışmış. Daha çok örnek verebilirim, fakat o kadar üzülecek durum ki, kimsenin umurunda değil bu durum. 

Sizlere bol şanslar Peki Efendimciler…


Süleyman YALÇIN

26.02.2024 13:25:00

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI