SONER BAŞKAN, BÖYLE AFAKİ HAYALLER OLMAZ Kİ

Soner Başkan Çukurova'da ikinci bölümde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri şöyle sıralıyor: Hobi bahçeleri, Hayvan mezarlığı, Çukurova’da yeni bir kent oluşturma projesi, kapalı semt pazarlarında sayısının artırılmas

"Çukurova'nın gülen yüzü" Belediye Başkanı Soner Çetin, kent sokaklarını adım adım dolaşırken, diğer taraftan halka sosyal medya üzerinden seslenmeyi sürdürüyor.

***

Halka seslenirken, "Yapacağımız daha çok iş var" diyerek kendisine oy vermesini istiyor. "Ustalık dönemi"'nde Çukurova'nın "Altın Çağı"nı yaşayacağını anlatıyor. Ne de olsa iyi bir hatip, diksiyonu da fena sayılmaz. Sosyal bir insan. Halkı ikna etme kabiliyeti yüksek. Halkla diyaloğu da iyi. Hesap verme kabiliyeti de yok. Bunlar bilinen iyi yönleri. Halkın bilmediği yönleri de olabilir. Mesela ısrarcı olması tuttuğunu koparan bir profil çizmesi halkla karşı karşıya gelirken gülen yüzünü göstererek hırslı bir insan olduğunun üstünü kapatması vs. gibi!

***

Üç bölümden oluşan paylaşımında pek çok projelerden bahsediyor. Söz konusu projeleri 31 Mart'tan sonraki dönemde yaşama geçirme istegi. Bu bağlamda halktan oy istiyor. Seçilmesi halinde "Ustalık Dönemi"nde Çukurova'ya soluk aldıracak kalıcı projelere imza atacağını söylüyor. Halk "Bugüne kadar neredeydiniz"? diye soracaktır elbette. 

***

Soner Başkan bu projeleri Üç bölümde değerlendiriyor. Birinci bölümde bakın hangi projeler yer alıyor: 

Ileri Yaş Gündüz Bakım Merkezi, Çukurova Digital Kütüphaneler, Digi Kurs, Aile Danışma ve Terapi Merkezi, E-Genclik Spor Merkezi, Emeklilerimiz Atölyelerde Üretecek, Gençlerimiz Sahnede, Atlı Spor ve Terapi Merkezi, Kadın Destek Ofisi, Toroslar Macera Kampları, Yağmur Suyu Toplama Altyapısı, Çukurova Akıllı Teknoloji Kenti, Çukurova İnovasyon Kenti ve Engelsiz Köy.

***

Soner Başkan Çukurova'da ikinci bölümde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri şöyle sıralıyor:

Hobi bahçeleri, Hayvan mezarlığı, Çukurova’da yeni bir kent oluşturma projesi, kapalı semt pazarlarında sayısının artırılması, 9 olan semt kreş sayısının artırılması, 7 olan ders cafelerin artırılması, sayısının 14 olan emekli dinlenme evlerine yenilerin ilave edilmesi, 8 olan kadın sohbet evlerinin artırılması.

***

Üçüncü bölümde yer verilen projeler şöyle:

Belediye Evleri afet riskli alan kapsamından çıkıyor. Depreme dayanıklı Çukurova halkımız için ucuz arsa, hasta yakınları için konuk evi. Seyhan Baraj Gölü sosyal tesis projesi. Hoşgeldin bebek paketi, jakaranda ormanı ve çocuk köyü, öğrenciye indirimli yemek ve kent lokantaları .

***

İşte bu projeler Soner Çetin'in "Ustalık Dönemi"ni bekliyor. Eğer üçüncü kez belediye başkanı seçilirse ki- görünen tablo seçilemeyeceğini gösteriyor-bu projeler raftan indirilecek. Çukurova bidaha..bidaha Adana'nın incisi olacak. Elbette hayal etmek ve hayallerinin peşinden koşmak güzeldir. Ama bunu bir de seçmen kitlesine sormak gerek.

***

Seçmen bu paylaşımları okurken acaba ne düşünüyor. Farklı düşünenler de olabilir lakin çoğunluk Projeleri "afaki" buluyor. Sözkonusu projeler için Çukurova Belediye bütçesinin yetmeyeceğini düşünüyor. Bütçesi yetersiz bir belediyenin proje zengini imajı sergiliyor olmasının kente yararı olamayacağını düşündükçe üzülüyor. 

***

Soner Başkan iki dönemdir Çukurova'yı yönetiyor. Geçen 10 yılda ilçeye hiçbir şey kazandırmadığı elbette söylenemez. İyi hizmetleri de oldu. Ama Çukurova geçen dönemlerde kentin çehresini değiştiren, kalkınmasında itici rol oynayan imar ve modernleşme konusunda Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam'a fersah fersah fark atan projelerle değil, daha çok şiddet, rant ve yolsuzluk olaylarıyla gündem oldu.

***

Elbette yaşanan olaylar kentin imajını da ciddi manada sarstı. Büyük huzursuzluklara yolaçtı. Belediye çalışanları de bu olumsuzluklardan nasibini fazlasıyla aldı. Belediyede silahların patlaması ölümlerin yaşanması hangi yurttaşı derinden üzmedi ki!

***

Bu yaşanmışlıklar tazeliğini korurken, duvarlara sıçrayan kan izleri tam olarak silinmemişken, Soner Çetin Çukurova'nın seçmeninden "Ustalık Dönemi" için oy istiyor. 

***

Oy verirler mi, çok sevdiği ve ayrılmak istemediği koltuğa üçüncü kez oturabilecek mı bunun kararını elbette seçmen verecektir. 

***

Soner Başkan çok sevdiği Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarını ani kararla ayırdı. Seçmen bölündü. Çukurova Seçmeni dünkü seçmen değil artık. Koltuk yerinde duruyor 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde kimin oturacağını şimdiden kestirmek olanaksız. 

***

Siyasi gözlemciler, Başkan ve IYI Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Soner Çetin'in "yeniden seçilmesi"ni olanaksızlığın ötesinde" görünüyor. İstifa ettiği partisine oy kaybettireceğine de kesin gözüyle bakıyor.

***

Son söz: "Çukurova'nın gülen yüzü" Soner Başkan bu kadar afaki hayaller olmaz ki!


Düzgün COŞKUN

26.03.2024 21:51:00

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI