TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEM

CHP, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde ettiği siyasi başarı ile Türkiye’nin büyük bir bölümünde belediye yönetimlerini kazandı.

 

Aslında bu kazanım hem CHP’nin hem de demokrasinin kazanımı oldu. Demokrasiye gönül verenlerin başarısı oldu.

Öncelikle hem Türkiye genelinde hem de Tekirdağ’da kazanan belediye başkanlarını tebrik ediyorum.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ezici bir çoğunlukla elde eden Candan Yüceer’in kente yeni bir soluk, yeni bir çalışma azmi ve hareketlilik getireceğine inanıyorum.

Benim de yaşadığım merkez ilçe Süleymanpaşa’da da yeni Belediye Başkanı Volkan Nallar ile birlikte bundan sonra her anlamda çok şeyin değişeceği düşüncesindeyim.

Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer’in hem de Süleymanpaşa İlçe Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın, kuracakları ekiplerle, rutin belediye hizmetlerini yerine getirirken, seçim öncesi bulundukları yatırım vaatlerini de tek tek gerçekleştireceklerine inanıyorum.

Bana göre önemli olan başkanların çok iyi bir sosyal belediyecilik sergilemeleridir.

Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmadan, diğer sosyal demokrat belediye yönetimleriyle işbirliği içinde, halkın beklentilerini karşılayacak çalışmalar yapılması, insanların içinde bulundukları sıkıntıları biraz olsun hafifletecektir.

Bunun için de öncelikle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, basın mensupları ve kentin ileri gelenleriyle sık sık toplantılar gerçekleştirilip, görüş ve düşüncelerini almak ve ona göre bir yol haritası oluşturmak çok önem taşıyor.

Çünkü halkın ve şehirlerin acil ve önemli beklentileri var. Bunların en kısa sürede tespit edilip, karşılanması gerekir.

Çözüm bekleyen sorunların, yapılması gereken çalışmaların, yerine getirilmesi beklenilen hizmetlerin zaten ne olduğu üç aşağı beş yukarı bellidir.

Öncelikle bunlar gerçekleştirildikten sonra asıl meseleye gelip, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesi, halkın refahının artırılması ve yaşam çıtasının yükseltilmesine yönelik projeler yaşama geçirilmelidir.

Bunu yaparken de “ben bilirim”, “ben yaparım”, “bildiğimi okurum” düşüncesinden uzak kalınıp, mutlaka ve mutlaka ilgili kişi, kurum ve kuruluşların fikir ve görüşlerine önem verilip, öneriler dikkate alınmalıdır.

Tabii bu işler öyle kolay işler değil. Özellikle de belediye başkanlığı koltuğuna ilk kez oturanların yönetimsel olarak öğrenmesi gereken, tecrübe etmesi gereken bazı bilgi ve çalışmalar var. Bunlar için de işi bilen, tecrübeli, liyakatlı kişilerden oluşan, güvenilir ekipler kurulmalıdır.

Bu konuda düşülecek en büyük hata ise “bizdendir”, “tanıdıktır”, “yakınımızdır” diyerek, liyakatsiz kişileri işin başına getirmektir.

Böyle davranılmayacağına yürekten inanıyorum ama bir gazeteci olarak halkın beklentisinin en iyi şekilde karşılanıp, umutların boşa çıkmaması için de bunu çok dikkat edilmesi gereken, önemli bir davranış olarak görüyorum.

Tekirdağ’da yaşayıp, burada gazetecilik yapan biri olarak yeni yönetimden ve başkanlardan gerçekten de çok ümitliyim.

Bu güne kadar kente emek verenlere teşekkür ederim. Onlardan devraldıkları yönetim ve hizmet bayrağını çok daha ileri bir seviyeye çıkaracaklarına inandığım yeni başkanlarımızın yolu açık olsun.

Doğru ve güzel işler yaptıklarında her zaman yanlarında olup, tebrik ve teşekkürlerimizle motive edeceğimizi, olumlu ve yapıcı eleştiri ve önerilerimizle çalışmalarına destek olacağımızı bilmelerini isterim.


Tuncay DAĞLI

2.04.2024 17:43:00

YAZARLAR


SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ