Düzgün COŞKUN

Tarih: 02.08.2023 00:52

TÜRKİYE'NİN UZ. DR EVRİM KÜTÜK'LERE İHTİYACI VAR

Facebook Twitter Linked-in






Sağlıkçılara yönelik şiddet ve darp olayları giderek boyut kazanırken, hastalarının yüreğine dokunan doktorlar şifa dağıtmaya devam ediyor.





Bugün 1 Ağustos 2023 sağlık ordusu şiddeti protesto etmek ve haklarını alabilmek için mücadele verirken, Hastaların iyileşmesi için ellerinden geleni yapmakla yetinmiyorlar. Daha fazlasını yapıyorlar.





Bugün Coşkun Hurşitoğlu adlı yaşlı bir hastanın dilinden dökülen kelimelerden oldukça etkilendim. Hasta 72 yaşında. Astım bronşitii var. Uzun yillardan beritedavi görüyor. Ayrıca koroner kalp hastası. Bir süre önce de ağır bir akciğer ameliyatı geçirmiş.





Gece aniden nefes sorunu yaşıyor. Sabah Erdemli Devlet Hastanesi'ne giderek acil serviste muayene oluyor. Doktor, reçete yazarak sıkıntısının devam etmesi halinde göğüs hastalıkları uzmanına görünmesini istiyor.





Gunlerden 1 Ağustos, sağlıkçılar eylemde oldukları için acil dışında diğer servislerde doktorlar hasta muayene etmediğini öğrenir. Ancak nefes almakta güçlük çektiği için mutlaka bir uzmana görünmek ister.





- Hastaların yüreğine dokunan Dr. Evrim Kütük-





Hasta kişi önce Mersin Şehir Hastanesi'nin yolunu tutuyor. Yolda fikir değiştirerek Adana'ya geliyor. Seyhan Devlet Hastanesi göğüs hastalıkları polikliniginden randevusu olmadığı için sekreter hastayı doktora yönlendiriyor.





Diyor ki: ' İçerde doktor hanım var. Eğer muayene etmek isterse gel sana fiş verelim'. diyor.





Hasta kapıyı çalarak içeri giriyor. Rahatsızlığını anlatıyor. Erdemli'den geldiğini söyleyerek randevusunun olmadığını aktarıyor.





Doktor hemen yerinden kalkarak, 'Amca il dışından geliyorsun. Göğsünü aç seni muayene edeyim' diyor. Muayene ettikten sonra hasta ile doktor arasında şu konuşma geçiyor'





-' Amca bugün doktorlar muayene etmiyor. Personel az. Madem ki il dışından gelmişsiniz acil servisten girisinizi yapın. Acil servisteki doktora Benim sizi muayene ettiğimi söyleyin. Gereken tetkikleriniz yapılsın. Burada tetkik ve film sonuçları geç çıkar. Bugün sonuçlar çıkmayabilir. Ama acil servisten giriş yaparsanız 3- 4 saatte sonuç alırsınız'.





Hasta doktora ricada bulunur ve şöyle der:





-'Doktor hanım ağır bir şeyim var mı, yanımda kimsem de yok. Aileme haber vermem gerekiyor mu'?





Uzman Dr. Evrim Kütük hastasının yüzüne bakarak der ki ' Merak etme. Burası hastane. Ailen yoksa biz varız. hemşireler var. Yardımcı sağlık personellerimiz güvenlik elemanlarımız var. Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok'





Hasta rahat nefes alır ve Hastanenin acil servisine başvurur. Film çekilir. Tahliller yapılır. Hastaya oksijen verilir. Acil servis nöbetçi doktoru Umut Özdemir tahlil sonuçlarına bakar ciddi bir şey olmadığını söyler. İlaçlarını düzenli kullanması gerektigini söyler. Sikayetleri gecmez ise göğüs hastalıkları uzmanına görünebilir der.





Sağlıkçılara yönelik şiddet eylemlerinin yoğunluk kazandığı günümüzde, her gün bir kaç doktor ya da sağlıkçı hasta ve hasta yakinlar tarafından darp edilirken, doktorlar hastalara şifa dağıtmayı ihmal etmiyor.





Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. Bu ülkede şefkatli dürüst, mangal yürekli, canayakın hekimlerimiz var. Her zorluğa göğüs gererek hastalarına şifa dağıtıyorlar.





Dilerim bu kadirşinas doktorlar sadece Adana'da değil, ülkenin en ücra köşesinde de aynı fedakarlık ve hizmet aşkı ile yanıp tutuşuyor. Bir hastayı iyileştirebilmek için gecesini gündüzüne katıyor.





Kaldi ki; 2020'de yaşanan küresel covit-19 salgını sırasında hastasını kurtarmak için canını feda eden onlarca doktorumuzun olduğunu unutmayalım. Bu değerli insanları saygıyla rahmetle analım Uz. Dr. Evrim Kütük ve Dr. Umut Özdemir'lere saygıdan kusur etmeyelim. İyi ki kamu hastanelerinde bu kadar iyiniyetli ve fedakar doktorlarımız var.





Sadece Adana'nın değil, Türkiye'nin bu güzide doktorlara daha çok ihtiyacı var.



Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —