ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİGİNİ ÖNCELEMEK ÇÜ'YE ÇOK YAKIŞIR

Bir üniversite düşünün Türkiye'nin 12'nci devlet üniversitesi kimliğini taşıyor. Yine bir üniversite düşünün adını kurulduğu bölgeden alıyor.

 

Geçen 51 yılda güçlü ekonomik kadrosu ve bilimsel araştırma çalışmalarıyla saygın bir konuma yükseliyor. Dünyada yıldızı parlayan üniversiteler listesinde yer alıyor. Ve bir üniversite düşünün Çukurova Bölgesi ile özdeşleşen bir trend yakalıyor. 

***

Günümüzde Türkiye'nin en köklü ve güçlü üniversitelerinden birisi olan Çukurova Üniversitesi aynı zamanda bir araştırma üniversitesidir. 

***

Laik demokratik ve çağdaş bir eğitim hedefleyen Çukurova Üniversitesi sanayi işbirliğine de büyük önem veriyor. Uluslararası yarıştan kopmayacak çalışmalarıyla geleceğin aydınlık Türkiye'sine katlettiği bilimsel çalışmalarıyla ışık olmaya çalışıyor. 

***

Yüzü batıya dönük olan Çukurova Üniversitesi'nin "Üniversite-Sanayi İşbirliği " konusunda bir ilke daha imza attığını görüyoruz.

***

Çukurova Üniversitesi Rektörlük Haber Merkezi Sorumlusu kıymetli meslektaşım Meral Delen, konuyu haberleştirerek medya dünyasıyla paylaştı. Bu haberi büyük bir heyecanla okudum. Duyduğum gururu kelimelerle ifade edemiyorum. 

***

Gelin toplum olarak, ülke olarak bu haberi okuyalım. Önemini ekonomiye, sanayiye sağlayacağı yüksek katma değeri göz önünde bulunduralım. Bilim dünyasına da "Sezar'ın hakkını Sezar'a teslim etmesi temennisinde bulunalım. Bulunalım ki Çukurova Üniversitesi çağdaş ettiğimde ve bilimsel araştırmalarıyla aranır üniversite yolunda kararlılıkla yürüyerek ulkeye ışıkolabilsin..

***

İnanıyorum ki bu haberi okuyan bilim insanları Çukurova Üniversite’ne olan hayranlığı bir kat daha artacaktır. 

***

Değerli okuyucularım Gelin haberi birlikte okuyalım: 

***

"Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Kuvveti’nin buluşçu olduğu “Monte Edilebilir Skuter Güvenlik Ekipmanı” konulu tescil alan patenti, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ (BinBin) tarafından devir alınarak ticarileştirildi.

*** 

Bu yönüyle Çukurova Üniversitesinde ticarileşen ilk patentin devir sözleşmesi Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile Bin Bin AŞ Yöneticilerinden Mümtaz Birpınar tarafından imzalandı. Mikro mobilite, son dönemde hızla popülerleşen ve özellikle büyük kentlerde yakın mesafe taşımacılığında yer alan konu başlıklarından birisi. Mikro mobilitenin en önemli ürünlerinden biri ise skuterle yapılan yolculuklar. 

***

TÜİK tarafından yayımlanan ölümlü ya da yaralanmalı kaza istatistiklerine göre geçen yıl 1840 Elektrikli skuter (e-scooter) kazası olmuş ve bu kazalarda ne yazık ki 1554 sürücü yaralanırken 8 sürücü vefat etmiştir. Bu durum, skuter kullanımına özel güvenlik ekipmanı ihtiyacı doğurmuş ve Çukurova Üniversitesinin de aralarında bulunduğu dört üniversiteden araştırmacılar tarafından konu ile ilgili bir ekipman geliştirilerek patentlendi. Hem pratik bir şekilde güvenlik sağlayacak, hem akıllı ve hem de hijyenik olan ürünle birlikte daha güvenli skuter yolculuklarının mümkün olması hedefleniyor". 

***

...

Çukurova Üniversitesinde ilk kez, tescillenen patentin ticarileştirildiği ve skuter kaynaklı kazalardaki kayıpların azalmasının amaçlandığı patentin devir sözleşmesi Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile BinBin AŞ. Yönerticilerinden Mümtaz Birpınar tarafından imzalandı".

***

Prof Dr. Sayın Meryem Tuncel, böyle saygın bir üniversitenin ilk kadın Rektörü olmakla ne kadar gurur ve onur duysa yeridir. Böyle güçlü bir akademik.kadroya sahip Çukurova Üniversitesi Bölge ve ülke için büyük bir kazanımdır.

***

Doç Dr. Sayın Yusuf Kuvvetli'nin yolu açık başarıları daim olsun. 

***

Üniversite-Sanayi İşbirligini öncelemek Çukurova Üniversitesi'ne çok yakışır.


Düzgün COŞKUN

9.05.2024 22:36:00

YAZARLAR


YÜREĞİR POMEM KURSİYERLERİNDEN DEMİRÇALI’YA ZİYARET

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 11.8 AZALDI

ADANA'DA ECZACILIĞIN GELECEĞİ TARTIŞILDI

TATLI KRİZİNİ YENMENİN 8 PÜF NOKTASI!

ATİKASLAN: CHP İKTİDARA YÜRÜYOR

ÖĞRENCİLERE, “ SINAV KAYGISI” EĞİTİMİ

SASA, YAPAY ZEKAYA GEÇİYOR

19 MAYIS’TA GENÇLERE ELEKTRONİK SİGARA UYARISI

10. TEKNOFEST’İN 2024 DURAĞI ADANA!

ADANA’DA 50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE SAHTE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

ADANA MÜZESİ TÜRKİYE’NİN EN ESKİ 10 MÜZESİNDEN BİRİ

ADANA CHP KADIN KOLLARI BAŞKANINI SEÇİYOR

KOBİLERİN YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ YÜZDE 90 ORANINDA DESTEKLENECEK

SEYHAN BELEDİYESİ’NDE YENİ ATAMALAR

EVİNİ EVCİL HAYVANLARLA DOLDURMAK DA BİR HASTALIK!

ÇOCUKLARDA OBEZİTE NEDEN ARTTI?

CHP ADANA İl DANIŞMA KURULU 8 HAZİRAN’DA