UYGARLAŞIYORUZ. DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Bugün 6 Ağustos. 80 gün öncesini unutuyoruz, 80 yıl öncesini nasıl hatırlayalım? Oysa hatırlamalı ve insan hayatı üzerinden para kazananları lanetlemeli, bir de dünyayı manyakların yönettiği gerçeğini ve şu Ortadoğu felaketlerini biraz gözlerinin önüne getirmeliyiz.

Bugün 6 Ağustos. 80 gün öncesini unutuyoruz, 80 yıl öncesini nasıl hatırlayalım? Oysa hatırlamalı ve insan hayatı üzerinden para kazananları lanetlemeli, bir de dünyayı manyakların yönettiği gerçeğini ve şu Ortadoğu felaketlerini biraz gözlerinin önüne getirmeliyiz.

II. Dünya Savaşı…Amerika Japonya’da ciddi bir direnişle karşı karşıya…Postdam Kongresinde Truman, Churchill ve Stalin gizli bir görüşme yapıyorlar. Aslında Japon Başbakanı Suzuki de bu ümitsiz savaşın bir an evvel bitmesini istemekte. Ne yazık ki, bu dileğini karşı tarafa iletme fırsatını bulamadı. Çünkü üçlü egemen, atom bombasını kullanma kararı almıştı.

Çünkü;

  • Savaşın süresi kısalmalıydı. Öyle ya, savaş pahalı bir oyun.
  • Daha fazla Amerikalı ölmemeliydi. Öyle ya, onlar üstün ırk ve canı kıymetli.
  • ABD’nin gücünü tüm dünya görmeliydi. Öyle ya, artık herkes patronun kim olduğunu görmeli.
  • Bu arada Sovyetler Birliği de haddini bilmeliydi. Öyle ya, ABD’nin Uzak Doğu’ya doğru genişleme zamanı gelmişti.

6 Ağustos 1945… Felaket Günü. Dünya tarihinde en büyük katliamın yaşandığı gün. Sabah saat 8:15’te, Hiroşima’daki ırmağın en geniş iki kolunun kesiştiği yerdeki köprünün üzerine, Enola Gay isimli bombardıman uçağı atom bombasını bıraktı. Enola Gay bu onuru yaşayan pilotun annesinin adıydı. Pilot Paul Tibets, düğmeye basarken, gözlerini kapayıp, “Tanrım beni affet,” demişti. Kim bilir belki de emir kulu, belki de insandı.

Peki, 51 saniye içinde neler oldu?

  • Etrafa gözleri kör eden bir ışık yayıldı.
  • Ortaya çıkan 300.000 derecelik ısı, 3 kilometre çapında bir alanda her şeyi yıktı.
  • Patlamanın etkisiyle başlayan ve 1.800 km. hızla esen alev rüzgarı önüne gelen her şeyi yaktı.
  • X ışınları sağ kalan insanların damarlarındaki akyuvarları yok ederek, ağır anemi krizlerine sebep oldu.
  • Birkaç dakika sonra meydana gelen korkunç yağmur beraberinde tüm radyoaktif serpintiyi bölgeye kalıcı olarak yerleştirdi.
  • Tam  78.000 insan öldü, 14.000 kişi kayboldu, 40.000 kişi yaralandı.

Galiba Amerika tatmin olmamıştı. Üç gün sonra ikinci bomba Nagazaki’ye atılacaktı. Halk önceden uyarıldığı için buradaki zayiat daha azdı.(???)

  • Ölen sayısı: 36.000.
  • Yaralanan sayısı: 40.000.

Ve Japonya 14 Ağustos 1945’te teslim oldu. Muzaffer Amerika istediğin almıştı.

Aradan 80 yıl geçti. Radyasyonun etkisiyle Japonya’da hala bazı çocuklar sakat doğuyor. Savaş kadar anlamsız bir eylem ve insanlık suçu düşünebiliyor musunuz? Dünya şimdi nükleer silahlanma yarışında…Uygarlaşıyoruz ya. Durmak yok, yola devam.

İnsanlıktan nasibini almamış bir canavar, binlerce zavallının hayatı pahasına, Gazze sahillerine lüks otel ve kumarhaneler yapmayı planlıyor.

ALLAH’IN GÜCÜ, BİR PARÇA DA ADALETİ VARSA,

  • ÖNCE, BU CANİ VE TÜREVLERİNİN CANINI ALSIN.

 


İfral TURGUT

6.09.2025 00:49:00

YAZARLAR


ADANA’DA KADINLARA KANSER TARAMASI

BAHÇELİ, 27 EYLÜL’DE ADANA’DA

CHP’DE 81 İL’DEN “YOK HÜKMÜNDE” AÇIKLAMASI

BİRGÜN TV’YE LİSANS DAYATMASINDAN VAZGEÇİLMELİDİR

ADANA’NIN İHRACATI AĞUSTOSTA YÜZDE 7,9 AZALDI

TÜRKİYE'DE 10 YILDA SUÇ ORANLARI YÜZDE 108 ARTTI!

ADANA BU LİSTELERDE YOK!

ADANA’YA YENİ OTOYOLU

ADANA ALTIN KOZA’NIN UZUN METRAJ JÜRISI BELLI OLDU

SEYHAN’DA KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ

SASA, RAFİNERİ ŞİRKETİNİ KURDU

SIRT SİVİLCESİ İHMAL EDİLMEMELİ

Şahin ESENDEMİR Yazdı/ AYTAÇ DURAK'TAN İYİ HABER ALDIK..

ENERJİSA'DAN GELENEKSEL “ÖYKÜ YARIŞMASI”

Düzgün COŞKUN YAZDI/ FETHİ KAMIŞLI’, ADANA'NIN ÖZ EVLADI

KAMIŞLI VEFAT ETTİ

GÖZ RENGİNİ AMELİYATLA DEĞİŞTİRME YAYGINLAŞIYOR