İfral TURGUT

Tarih: 27.08.2020 14:46

YALAN YOK. BEN DE SEVİNMEDİM

Facebook Twitter Linked-in






Çok sık kullandığım ve çok beğendiğim bir Çin atasözü var. Olmayan şey uğruna olacakmış gibi uğraşmanın beyhudeliği,  bazen aptalca çabaların beyin israfı olduğunu, bazen de bir amaç olmadan, Çalış, dendiğinde, Niçin,” demesini bilemeyenlerin şuursuz ve bilinçsiz itaatlerini ironik bir şekilde anlatan bir söz;





“DÜNYANIN EN ZOR ŞEYİ KARANLIK BİR ODADA, KARA BİR KEDİYİ ARAMAKTIR. HELE ODADA KARA BİR KEDİ YOKSA.”





Diyelim ki bir futbol seversiniz ve tuttuğunuz takım süper ligde. Size bir müjde veriyorlar: “Tebrikler. Çok farklı galipsiniz.” Mutlu oluyorsunuz, tabi.Biraz sonra, detay veriyorlar: “Ama rakibimiz üçüncü ligde.”Biraz bozuluyorsunuz. Sonra da ekliyorlar. “Rakip zaten yedek takımla oynamış.”Anlıyorsunuz ki sizinle resmen dalga geçiyorlar. Biraz araştırıyorsunuz ve görüyorsunuz ki, o maç hiç oynanmamış, öyle bir takım da zaten yok. Artık eminsiniz; geri zekalı ve idrak özürlü yerine koyulmuşsunuz.





Verilecek müjdenin DOĞALGAZ olduğunu, Reuters önceden açıklamış, açıklamasa dahi millet doğalgaz olduğuna dair bahislere girmişti. Ve müjde verildi. 320 milyar metreküp doğal gaz bulmuşuz. Napalm bombası etkisi yapacağı zannediliyordu, mantar tabancası kadar ses çıkarmadı.





Kişisel olarak ne sevindim, ne etkilendim, ne de ciddiye aldım.





Şimdi kalmış diyorlar ki, “Habere sevinmeyenlerin ruhuna tutsaklık işlemiştir. Malum zihniyetler kimi zaman dış mihrakların kalem tutan eli, kimi zaman da söz söyleyen ağızları olmuşlar, fakat bir türlü adamlık hüviyetini kazanamamışlar, milli ve yerli duruş gösterememişlerdir. Doğalgaz haberine sevinmeyenler vatan hainidir.”





Düşüncelerimden dolayı bir tek vatan haini olmamıştım. Hamdolsun, o da oldu.üstelik ruhuma tutsaklık da işlemiş. Milli ve yerli de değilmişim.





AMA YETER…













.



Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —