YANLIŞ UYGULAMALARLA ÇALIŞANLARI ÜRKÜTMEYİN, YÜREKLERİNE DOKUNUN

Bu sözüm özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana Anakent dâhil ilçe belediye başkanlarınadır. 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı.

Bu sözüm özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana Anakent dâhil ilçe belediye başkanlarınadır. 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. 

***

Kamuoyu adına Adana'da seçilmiş tüm yerel yöneticilere ve özellikle ilk kez CHP listesinden seçilen belediye başkanlarına sesleniyorum: Yanlış uygulamalara göz yumma gafletine düşmeyin. Aladağ Belediye Başkanı Sayın Kemal Özdemir, Karataş Belediye Başkanı Sayın Ali Bedrettin Karataş, Tufanbeyli Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aktürk, Yumurtalık Belediye Başkanı Sayın Erdinç Altıok ve Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Ali Demirçalı sözüm sizlere. 

***

Ceyhan, Çukurova İmamoğlu, Seyhan geçmişte CHP'li belediye başkanları tarafından yönetildiği için söz konusu ilçe belediyelerinde ciddi sorun yaşanabileceğine ihtimal veremiyorum. Elbette yönetim kademelerinde bazı değişikler olacaktır. Belediye başkanları kendi kadrosunu oluşturacaktır. Ancak bu kadrolar oluşturulurken liyakata, geçmişteki başarılarına önem vermeleri gerekir. 

***

Ekmek kavgası veren alın terinin karşılığını isteyen işçi ve emekçilerin talebine olanaklar ölçüsünde yanıt verin. İşine bakan emekçilerin şevkını kırmayın yüreklerine dokununun. Bu kesimle uğraşmayın ki, "Yarın ne olacağız" endişesine kapılmasınlar. Siyasi görüşü ne olursa olsun dürüst, namuslu, çalışkan işçilerin daha rahat çalışmalarına olanak tanıyın. 

***

Geçmişte yüksek maaşla istihdam edilen ancak hiçbir iş yapmadan ortalıkta dolaşıp caka satanlara bu işin bu kadar kolay olmadığını da gösterin. Gerekirse bu tur anlayış sahiplerine yasaları hatırlatın.Bildiklerinden şaşmayacaklarını söyleyen olursa ki -ihtimal vermek iyimserlik olur- diğer çalışanlara kotu örnek olduklarını sık sık hatırlatın. 

***

Günümüzde en büyük sorun işsizlik. İstihdam konusunda istikrarı elden bırakmayın. Belediye meclisi üyelerine üç yerine tek kontenjan tanıyın. Aynı aileden veya aynı soyadı taşıyan insanlar yerine gerçek ihtiyaç sahibi ve işinin ehli olanları istihdam edin.

***

Propaganda döneminde halka ne vaatlerde bulunduysanız 5 yıllık dönemde öncelik sırasına göre yerine getirmeye gayret gösterin. Halkla bağınızı asla koparmayın. Halka gitmekten çekinmeyin. Kararları halkla birlikte alın. Kenti halkla birlikte yönetme erdemliğini gösterin.

-Bir manga korumayla dolaşmayın-

Kentin hayrına olabilecek proje ve planlamalara öncelik tanıyın. İmar uygulamalarında toplumun yararını önceleyin. Halktan gelen sese kulak tıkamayın. Yönetim kademesindeki bürokratları sıkı denetim altında tutun. Hatalı uygulamalara imza atmalarına meydan vermeyin, görmezden gelmeyin. 

***

***

"Koltuk sevdalısı" imajı yaratmayın. Koltuklarınızda oturarak Adana'nın kıymetli zamanını heba etmeyin. Seçmeni caydıracak, güvenini sarsacak her türlü davranışlardan kaçının. Haksız, hukuksuz ve haktan yoksun uygulamalara geçit vermeyin. Diğer siyasi partilere mensup belediye başkanlarıyla uyumlu çalışmayı önceleyin. Parti farkı gözetmeyen ki Adana her alanda hak ettiği hizmeti alabilsin. 

***

Siyasi ayrıcalık, adam kayırma, torpille işçi istihdam etme, gibi telafisi mümkün olmayan uygulamalara imza atmayın. Kapıları halka açık tutun ki, "ulaşılmaz belediye başkanı" gibi sıfatlara maruz kalmayasınız. Halk sizlerden rant değil icraat istiyor ve bekliyor. 

***

Biliyorum çoğunuz bu hafta içinde mazbatalarını alacak. Aladağ, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir ilçe belediyelerinin CHP'ye geçmesiyle alın teri dökerek çalışan işçi ve emekçilerin şimdiden tedirginlik yaşadığı bilinen bir gerçek. Helal lokma kazanmaya çabalayan işçi ve emekçilere dokunmayın, dokundurtmayın. Yoksa işçinin ahı tutar.

***

Bir işçi işten çıkarma korkusu yaşıyorsa o işçiden randıman alınamaz. Emekçi kesimi baskı altında tutarak başarılı bir belediyecilik örneği sergilenemez. Çalışma barışına sekte vuran her uygulama hizmetlerin aksamasına yol açar. 

Barışçıl bir politika izleyip, halkın memnuniyetini önceleyerek adımlar atın. Atın ki yönettiğiniz ilçeler hizmette payına düşeni fazlasıyla alabilsin. 

***

Değerli belediye başkanları, başlıktaki çarpıcı tümceye dikkat buyurun. Rantiyeye kapı aralamayın. Sizlerden önce o koltuklarda oturanların icraatlarını eleştirerek kendinize yol haritası çizmeyin. Bir kez daha yinelemek isterim: Ekmek kavgası verenle uğraşmayın. Aksine çalışma barışını ikame edin. 

***

Bu çağrıyı meslek etiğini önceleyen sağduyu sahibi ülkesini, milletini seven birlik, beraberlik ve hoşgörüden yana bir birey olarak Adana kamuoyu adına yapıyorum.

***

Son söz: Talimatlarla "Ahbap-çavuş" ilişkileriyle değil. Yasa, yönetmelik ve özgür iradeyle kentleri yönetin. Yönetin ki önümüzdeki 5 yıllık icraatlarınız 2029 yılı için sizlere referans olabilsin.


Düzgün COŞKUN

4.04.2024 22:28:00

YAZARLAR


DEMİRÇALI: MASA TENİSİ İHTİSAS KULÜBÜ DESTEĞİ HAK EDİYOR”

TZOB NİSAN AYI ÜRETİCİ MARKET FİYAT DEĞİŞİMİNİ AÇIKLADI

"HİBE EDİLEN KAMYONLARI GERİ ÇEKİYORLAR"

YUSUF KANLI: SİNEKLE VE HAŞERATLA MÜCADELEDE ZAFİYET VAR

İŞ VE NETWORK GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

ADANA'DAN BELARUS’A İHRACAT ARTIYOR

ADASO’DA ŞİRKETLERİN YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİNİ ELE ALINDI

ZERDEÇALIN 11 FAYDASI

“AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ SİSTEMİ BİRAN ÖNCE YAŞAMA GEÇMELİ”

ZEYDAN KARALAR’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMASI

“EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

“EMEKÇİLER, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI”

ADSOD’DAN EVLENECEK ÇİFTLERE BÜYÜK DESTEK

AOSB “SANAYİ TEMALI” RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ç.Ü’DE TANITIM, KARİYER VE MEZUNLAR GÜNÜ

EMRAH KOZAY’DAN 1 MAYIS MESAJI

“SİZİN HİÇ OTİZMLİ BİR ÇALIŞMA ARKADAŞINIZ OLDU MU?”