ZEYDAN KARALAR DİYOR Kİ,

ZEYDAN KARALAR DİYOR Kİ,


'Gazetecilerin şımartıldığı tek gün var, o da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Gerçi çalışan gazeteci çok az kaldı. Nedenlerini buradan tartışmak 'çamurlu suya taş atıp neden taşı göremiyorum demeye benzer' .





 Bir kaç gün önceydi, Mimarlar Odası Başkanı Sedat Gül 15 kadar gazeteciyi yemeğe davet etmişti. Bunlardan biri de bendim. Gazeteci topluluğu olunca mesleğin sorunları daha önemlisi Belediyelerden ne kadar gelecek hesapları ilk madde. Sedat Gül mesaj attığını  Başkan geldiğinde konuşuruz deyince hepimiz mutlu olduk. Neden basit, Başkan çok yoğun hele de o gün bir anlı, şanlı bir gazetenin gecesi olunca acaba demedim değil. Sohbet derinlere giderken bir ara tepesinde yanan lambaları görünce Zeydan Başkanın geldiğini anladık.
Hoş geldin beş gittinden sonra tokalaşmak bana geldiğinde Sayın Başkan yine bana takılmadan duramadı, tarz yapmışsın yakışmış bıraktığım sakala. Söz parti içindeki çekişmeler bir şekilde gündeme gelince, Karalar, Arkadaşlar benim Soner Çetin veya Akif Kemal Akay'la ayrı düşmem mümkün mü? Çünkü biz aynı partinin Belediye Başkanıyız ve aynı amaç uğruna çalışıyoruz. Çok fazla iddia atıldı ortaya Karalar ile Çetin arasında baş olmak için büyük bir kavga olduğu. Güzel sohbet oldu Zeydan Karalar yakın zamanda soruşturma açılan Gazetecilerle ilgili bir araya geleceğiz sözünde verdi. Öyle ya, 10 Ocak bizim günümüz 'Bayram çocuğu' gibiydik ne istersen iste misali her şeyi ortaya koyduk. Fakat bir sorun var, içimizde sadece amacı çıkar ilişkisi olan gazetecileri nasıl temizleyeceğiz konusunda geniş konuşuldu. Yani, 'ne verirsen olur abi' diyen insanlar gazetecilik mesleğini çok itibarsızlaştırdılar. Evet, biz kızdık Belediye neden yardımcı olmuyor derken biz ne veriyoruz dediğimde kızan arkadaşlar oldu. Çünkü düzenlerinden memnun olan arkadaşlar başkası pastadan pay almasın diye birbirlerini şikayet eder oldu. Başkan aslında çok fazla manşet verdi, Sabah gazetesinin her gün çirkin haberlerinden sadece kendisine yapıldığından dem vurdu. Kısa bir beraberlik olsa da şehrin Belediye Başkanı Orada bulunan değerli medya mensuplarını onore ederken orada kimler yoktu? Şantajcı gazeteciler yoktu buda bizim sevincimiz, demek hala bize değer veren bir düşünce var.



Süleyman YALÇIN

22.01.2023 01:24:38

YAZARLAR


KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI

CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT ETTİ.

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN MHP İLE İLİŞKİSİ KESİLDİ

CHP’DE DANIŞMA KURULLARI TOPLANIYOR

“EKONOMİDE BAŞARI, DAHA İYİ BİR YARGI İLE MÜMKÜNDÜR”

“ÜLKEMİZİN YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARI HALKIMIZINDIR!”