Meyveler görücüye çıktı
Manşet Haber 19.06.2013 13:31:07 0

Meyveler görücüye çıktı

Meyveler görücüye çıktı

Adana’da  bu yıl düzenlenen 7. Meyve Bayramı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Beta firmasının yetiştirdiği erkenci ve orta mevsim meyvelerini ‘Meyve bayramında’ çiftçilere ve iş adamlarına sundu.

Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Emine Tanrıver, bölgemizde kiraz hariç sert ve yumuşak çekirdekliler grubunda hemen hemen tüm meyvelerin yetiştiğini, 8-9 tür meyve içerisinde her türde 8-10 farklı çeşit olduğunu belirterek,  'Bunlar farklı dönemde olgunlaşıp hasat ediliyor. Sadece meyveyi üretmek yetmiyor satılabilir olmaları, komisyoncuların, paketleme evlerinin neyi tercih ettiği de önemli. Biz üreticiye önerirken Pazar kalitesi olan ürünleri önermeye ve fazla yetiştirmeye başladık. Fidan temininden bahçe tesisine kadar özel sektör araştırma merkeziyiz. Çiftçi adına bir takım araştırma ve denemeleri yapıyoruz. Bu çalışma sonucuna göre onlara çeşit ve anaç önerilerinde bulunuyoruz” dedi.

meyve_bayrami1EN İYİ ERİK’İ PROTOKOL SEÇTİ

Törene katılanlara yöresel yemekler ve meyveler ikram edildi. Bayram kapsamında 'En Güzel Erik Yarışması' da gerçekleştirildi. Jüri koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Mustafa Yüksel Karadağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, en güzel eriği seçmek için tatlarına baktı. Yapılan oylama sonucunda, 'NÇS Tarım' firmasınca üretilen erik birinci, üretici Mustafa Kemal Sönmez'in erikleri ikinci ve İlyas Cemper'in erikleri üçüncü seçildi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°