MHP İL BAŞKANI AVCI’DAN KARALAR’A ÇAĞRI VAR
Manşet Haber 19.11.2019 16:58:22 0

MHP İL BAŞKANI AVCI’DAN KARALAR’A ÇAĞRI VAR

MHP İL BAŞKANI AVCI’DAN KARALAR’A ÇAĞRI VAR

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Suyun ucuzlatılması konusunda ortaya koyduğumuz ortak iradeyi, mağdur işçiler konusunda da tesis edelim.” çağrısında bulundu.
MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) temin ettiği suya yüzde 30 indirim kararının özellikle dar gelirli tüketiciler açısından önemli olduğunu söyledi. Avcı yaptığı açıklamada “MHP ve Ak Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı olarak ASKİ’nin dünkü Olağan Genel Kurulu’nda yaptığımız suyun yüzde 30 oranında ucuzlaştırılması yönündeki teklifimiz oy birliği ile kabul edilmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nde temsil edilen siyasi partilerin; Adanalı hemşehrilerimizin, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın ortak yararına olan kararda birleşmeleri, Adana’mız adına sevindirici ve gelecek adına umut verici bir adım olmuştur.” ifadesini kullandı.
ADANA’NIN KANAYAN YARASI
Bünyamin Avcı “Bu vesileyle belirtmekte yarar görüyorum; Büyükşehir Belediyesi’nden işçilerin topluca çıkartılması da Adana’nın önemli ve güncel sorunudur; hatta kanayan yarasıdır. Suyun ucuzlatılması konusunda attığımız adım nasıl ki vatandaşlarımıza maddi fayda sağlayacaksa; Büyükşehir Belediyesi’nden ve ASKİ’den çıkartılan emekçi kardeşlerimizin geri işe alınmaları, işsizliğin azaltılması, insanlarımızın evine ekmek götürebilmesi de çok daha önemlidir.” diye konuştu.
MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, devamla şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a daha önce bu konuda çağrılarımız oldu. Alın teriyle ekmeğini kazanan işçileri ve onların ailelerini tedirgin etmeyin. Mevcut çalışanlar dahi diken üstünde; buna kimsenin hakkı yoktur. İnsanların iş edinmesine, evlerine ekmek götürmesine vesile olmak çok kutsal bir hizmettir. Mağdur işçileri de sevindirelim. Geliniz; suyun ucuzlatılması konusunda ortaya koyduğumuz ortak iradeyi, mağdur işçiler konusunda da tesis edelim.”



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°