O KAYMAKAM  BELEDİYE BAŞKANI OLDU
Manşet Haber 22.09.2016 14:21:13 0

O KAYMAKAM BELEDİYE BAŞKANI OLDU

O KAYMAKAM BELEDİYE BAŞKANI OLDU

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ile yaşadığı tartışma sonrası Türkiye gündemine oturan Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan önce Diyarbakır’a Vali Yardımcı olarak, ardından da görevden uzaklaştırılan Diyarbakır’ın Sur İlçesi Belediye Başkanlığı makamına kayyum olarak atandı.
5 Ağuston 2016 tarihinde Atatürk’ün Adana’nın Pozantı ilçesine gelişinin 96. Yıldönmü törenlerinde CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ile Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan’ın tartışması aralarında CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın da bulunduğu bir çok milletvekili Pozantı Kaymakamının bir milletvekiline karşı tavrını TBMM gündemine taşıdı. CHP’lilerin Pozantı’daki görevinden almasını beklediği Kaymakam Bilal Özkan İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile görevinden alındı. Ancak görevden alınan Kaymakam Bilal Özkan Diyarbakır’a Vali Yardımcısı olarak atandı. Kaymakam Bilal Özkan kısa sure sonra bu kez Diyarbakır’ın Sur Belediye Başkanı görevinden alınınca bu göreve kayyum olarak görevlendirildi.
İÇİŞLERİ BAKANI GÖREVLENDİRDİ
İçişleri Bakanlığı, 28 belediyeye kayyum atandığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, '01.09.2016 tarihinde yürürlüğe giren 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediye Kanunu'nda düzenleme yapılmış, terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçuyla hakkında soruşturma açılan veya görevden uzaklaştırılan belediye başkan ve meclis üyelerinin yerine 15 gün içerisinde görevlendirme yapılması hüküm altına alınmıştır' denildi.
Belediyelere atanan kayyumlar ve görevleri ise şöyle:
1- Batman İl Belediyesi Ertuğrul Şeref Aksoy Vali Yardımcısı
2- Hakkari İl Belediyesi Cüneyt Epçim Vali Yardımcısı
3 -Adana-Pozantı İlçe Belediyesi Mahmut Sami Baysal
4 - Ağrı-Diyadin İlçe Belediyesi Mekan Çeviren Kaymakam
5 -Batman-Beşiri İlçe Belediyesi Mustafa Maslak Kaymakam
6 -Batman-Gercüş İlçe Belediyesi Ünal Koç Kaymakam
7 - Diyarbakır- Silvan İlçe Belediyesi Murat Kütük Kaymakam
8- Diyarbakır-Sur İlçe Belediyesi Bilal Özkan Vali Yardımcısı
9 - Erzurum-Aşkale İlçe Belediyesi Şenol Polat
10 - Erzurum-Hınıs İlçe Belediyesi Bülent Ay Kaymakam
11- Giresun-Çamoluk İlçe Belediyesi Musa Varıcı
12- Iğdır-Tuzluca İlçe Belediyesi İbrahim Civalek Kaymakam
13- Konya-Ilgın İlçe Belediyesi Mehmet Karahan
14 - Mardin-Dargeçit İlçe Belediyesi Mehmet Yaşar Yeşiltaş Kaymakam
15- Mardin-Derik İlçe Belediyesi Muhammed Fatih Safitürk Kaymakam
16 - Mardin Mazıdağı İlçe Belediyesi Halit Benek Kaymakam
17- Mardin Nusaybin İlçe Belediyesi Ergün Baysal Kaymakam
18 -Muş-Bulanık İlçe Belediyesi Ömer Şahin Kaymakam
19 - Siirt -Eruh İlçe Belediyesi Murtaza Dayanç Kaymakam
20- Şanlıurfa-Suruç İlçe Belediyesi Tarık Açıkgöz Vali Yardımcısı
21 - Şırnak-Cizre İlçe Belediyesi Ahmet Adanur Kaymakam
22 -Şırnak-Silopi İlçe Belediyesi Savaş Konak Kaymakam
23- Van-Edremit İlçe Belediyesi İbrahim Özkan Vali Yardımcısı
24- Van-Erciş İlçe Belediyesi Mehmet Şirin Yaşar Kaymakam
25- Van-İpekyolu İlçe Belediyesi Önder Can Vali Yardımcısı
26- Van-Özalp İlçe Belediyesi Serdar Karal Kaymakam
27 - Batman-Beşiri-İkiköprü Belde Belediyesi Mustafa Maslak Kaymakam
28- Iğdır-Merkez- Belde Hoşhaber Belediyesi Bilgehan Karanfil Vali Yardımcısı.
http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/09/11/icisleri-bakanligi-28-belediyeye-kayyum-atandi


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°