Sarıçam Belediyesi’nden Sağlık Hizmeti
Manşet Haber 3.04.2016 16:02:46 0

Sarıçam Belediyesi’nden Sağlık Hizmeti

Sarıçam Belediyesi’nden Sağlık Hizmeti

Sarıçam Belediyesi bünyesinde kurulan Sağlık hizmetleri birimi, bakıma muhtaç, yaşlı evden çıkamayan veya engelli, kronik rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç kişilere yönelik ücretsiz “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti” vermeyi sürdürüyor.

saricam_saglik_eviBelediye Başkanı Bilal Uludağ, amacın kişilerin yaşam kalitesini arttırıp, ailelerine de destek vererek, sağlıklı bir toplum oluşmasına yardımda bulunmak olduğunu söyledi. Uludağ, bu hizmet kapsamında yaşlılığı veya bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel tıbbi bakıma ihtiyacı olan Sarıçamlıların kişisel bakım da dâhil, sağlık ihtiyaçları aileleri ile birlikte yaşadıkları ortamda karşılandığını ifade etti. Uludağ, “Bu proje; doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar tarafından verilen, gerektiğinde; tıbbi danışma, acil yardım hizmeti ve hasta nakil ambulansı hizmetini de kBaşkan Bilal Uludağ’dan Sağlık Hizmetiapsıyor. Ayrıca hekim ve hemşire tarafından hastanın evinde muayenesi, reçetesinin düzenlenmesi, tıbbı değerlendirmesinin yapılmasıdır. “dedi.

TEMİZLİK VE TRAŞ HİZMETİ DE VAR

Evinde bakılan hastanın ayağa kaldırılması gibi hizmetlerinde verildiğini anlatan Bilal Uludağ, ayrıca yemek yiyemeyecek durumdakilere yardım edilmesi, günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak durumdakilere verilen kişisel temizlik,  erkek hastaların saç-sakal tıraşı gibi hizmetlerinde bulunduğunu dile getirdi. Bilal Uludağ,” Evde sağlık hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı ile etkin ve ulaşılabilir bir şekilde uygulanmasını sağlamak en büyük hedeftir. Hasta kişiye evinde enjeksiyon, yara yanık pansuman uygulama, serum, kan takma-çıkarma, laboratuvar tetkikleri için kan, idrar alma, ateş ölçümü, idrar sondası, takma çıkarma, bakım planı yapma, hastanın durumu veya hastalığı hakkında hastayı veya çevresini bilgilendirme, konu ile ilgili eğitim verme şeklinde organize edilmiştir. “diye konuştu.

saricam_saglik_evi (1)Başkan Uludağ, Sarıçam İlçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açılan Sağlık Danışmanlık Merkezinde de Dr. M. Hakan Çiçek yönetiminde, 1. Basamak sağlık hizmetlerinin yanında psikolojik ve aile danışmanlığı hizmetleri verildiğini, hastalara poliklinik hizmetleri verilmeye devam edildiğini de ifade etti. Başkan Uludağ, 2015 Haziran ayından itibaren ise verilen hizmet sayılarını şöyle açıkladı:bilal_uludag_saricam_baskan_mhp

“1073 hastaya evlerinde pansuman ve sağlık hizmeti, 644 hastanın evlerinde alınarak hastanelere nakilleri, yine 728 erkek hastamızın hastamıza traşları sağlık ekiplerimiz tarafından kurulan kişiler tarafından yapılmıştır. Ayrıca 29 Ekim 2015’te açılan Sağlık Danışmanlık Merkezimizde ise bugüne kadar toplam 7 bin 448 kişinin muayene işlemi gerçekleşmiştir. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerimiz bundan sonra da düzenli olarak devam edecek. ”

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°