SASA, KATAR EKONOMİ FORUMU’NDA
Manşet Haber 26.05.2023 00:26:27 0

SASA, KATAR EKONOMİ FORUMU’NDA

SASA, KATAR EKONOMİ FORUMU’NDA






Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu liderliğindeki SASA A Takımı, Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve ekonomi alanında dünyanın önde gelen 2 binden fazla iş adamının katılımıyla başlayan Katar Ekonomi Forumu’na yerini aldı.





İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu” listesinde 20’nci sırada yer alan SASA’yı ve üretimlerini tanımak isteyen yabancı yatırımcılar, iş ortakları ve sermayedarlar, SASA ekibi ile görüşmeler yapıyor.





Sektöründeki liderlik sorumluluğu, güçlü teknik mirasını ve inovasyon kültürünü yüksek üretim kapasitesi ile harmanlayan SASA’nın A Takımı Lideri İbrahim Erdemoğlu, “Amacımız; hem ülkemizi hem de şirketimizi tanıtmanın yanı sıra





ülkemize yabancı sermayenin gelebilmesi için uygun koşulları oluşturmaktır” dedi.





Hissesinin %84,80’ü Erdemoğlu Holding A.Ş’ye ait olan SASA’nın davet edildiği  Katar’ın  başkenti Doha'da, düzenlenen forumun açılışını Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani yaptı.





Foruma; Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ruanda, Bangladeş, Gürcistan, Gana ve Paraguay’ın hükümet liderleri, IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Katarlı bir çok bakan ve Michael Bloomberg gibi önemli isimler katılıyor.





Polyester, elyaf, filament iplik, polyester bazlı polimerler, özel polimerler ve ara ürünlerde dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olan SASA; bünyesinde Nobel, ICI ve Dupont teknolojilerini barındırıyor. SASA, 4 bin 300’ü aşkın nitelikli çalışanı, yüksek kapasiteli öncü üretim tesisleri, Araştırma Geliştirme Merkezi ve  güçlü  teknik altyapı ile Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ediyor.





SASA’nın, Adana’da, entegre üretim tesislerinin yer aldığı 2.181.000 m² alan üzerinde kurulu merkez işyeri, İskenderun’da 55.625 m² kendi hammadde depolama tesisi, İstanbul ve Ankara’da da irtibat büroları bulunuyor.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°