SEKTÖRLERE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK
Manşet Haber 7.08.2016 12:24:22 0

SEKTÖRLERE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

SEKTÖRLERE ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

Adana(Ulus)--TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesine bağlı SEYMER (Meslek Edindirme Merkezi)  tarafından ortaklaşa çalışacak MMO Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Hüseyin Kalantor, 300 metrekare alanda inşaatı devam eden Uygulamalı Eğitim Merkezinde ilk etapta iş makinası ve vinç operatörü,  Kaynakçı,  Makine-   Asansör Montaj ve Onarımcısı,  Asansör Bakımcısı,  Klima Montaj ve Bakımcısı ve   Doğal Gaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli yetiştirileceğini söyledi. Kalantor, merkezle ilgili şu bilgileri verdi:huseyin_kalantor_mmo

'Uzmanlık alanlarımızdan hareketle, elde ettiğimiz birikimlerden yola çıkarak, çağdaş, planlı, sağlıklı, güvenli, demokratik, sanayileşen ve üreten bir Adana hedefiyle yaşadığımız kentin sorunlarının çözümüne ilişkin bir nebzede olsa çözüm bulmasını arzuluyoruz.

Adana Şubemizde 6.Dönem Şube Başkanlığı görevini üstlenen Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı seçildikten sonra 20 Ağustos 2015 tarihinde Uygulamalı Eğitim Merkezi yapılması için protokol imzaladık. Seyhan Belediyesine bağlı SEYMER (Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi) ile ortaklaşa çalışacağız. Seyhan Belediye şantiyesinde 300 metrekare alanda inşaatına başlanan Uygulamalı Eğitim Merkezi çok önemsediğimiz projelerin başında gelmektedir. Bölgemizin işsizlik ve nitelikli kalifiye personel ihtiyacına bir nebzede olsa çözüm olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca, uygulamalı eğitimlerin ardından katılımcılara verilecek sertifikaların geçerliliğini sağlamak adına MEB, MYK ve TÜRKAK‘tan onay alarak akredite olmasını planlıyoruz. Merkezimizde evrak işleri için Büro, Eğitim Salonu, Atölye ve Laboratuar yer alacaktır.

Uygulamalı Eğitim Merkezimizde ilk etapta planlanan iş makinası ve vinç operatörü,  Kaynakçı,  Hidrolik-Pnömatik Ustası,  Makina Montajcısı ve Bakımcısı,  Asansör Montaj ve Onarımcısı,  Asansör Bakımcısı,  Klima Montaj ve Bakımcısı,  Doğal Gaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli,  Isıtma ve Doğal Gaz İç Tesisat Yapım Personeli,  Bacacı gibi sanayinin ihtiyaç duyabileceği kalifiye belgeli personeller yetiştirilecektir.

Merkezimizde NDT (Tahribatsız Kaynak Muayene) Hizmeti de verilecek İzmir Şubemizde bulunan ve TÜRKAK‘tan onaylı MMO KALMEM ile ortak çalışacak bir Kalibrasyon Laboratuarı da hizmet verecek. Bu Merkezde Elektrik, Basınç, Kütle, Boyut ve Sıcaklık konularında ulusal ve uluslararası standartlara izlenebilir ölçümler ile üretimde, ürün kontrolünde ve diğer ölçüm sistemlerinin kontrolünde kullanılan cihazların kalibrasyonu yoluyla ölçüm sistemlerinin ulusal ve uluslararası standartlara izlenebilirliği gerçekleştirilerek, kalite sistemlerinin gerektirdiği şekilde, işletmede yapılan ölçümler güvence altına alınacaktır.”

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°