Seyhan’da Yelken Şampiyonası
Manşet Haber 27.04.2016 12:18:37 0

Seyhan’da Yelken Şampiyonası

Seyhan’da Yelken Şampiyonası

Seyhan Baraj Gölü Adana Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nde gerçekleştirilen 7 ilden 10 kulüpten 100 sporcunun katıldığı “Yelken Bölge Şampiyonası”nda ödüller sahiplerini buldu.yelken_adana_seyhan_baraj (1)

Adana Valisi Yardımcısı Şükrü Çakır, Seyhan Baraj Gölü’nü daha verimli kullanacaklarını,Adana’nın yüzme, sutopu, yelken, kürek ve kanoda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında bulunduğunu kaydetti.

Hava koşulları olarak Adana’nın 12 ay sporu yapmaya elverişli olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Çakır sözlerine söyle devam etti:yelken_adana_seyhan_baraj (2)

'Seyhan Baraj Gölü’nü daha verimli değerlendireceğiz. Bu alanlarda Adana' ın yetiştirmiş olduğu çok ünlü sporcularımız var. Valilik ve Spor İl Müdürlüğü ile çeşitli kulüplerimizin gayretleriyle daha çok başarılı sporcular yetiştireceğiz. “

Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yelken sporu değişmez doğa yasalarının uygulandığı bir spor dalı olduğunu belirterek, “Su sporlarında hedefe ulaşmak için rüzgar, güneş, dalgalarla çetin mücadele ederek doğa içerinde yaşamak gerekir” diye konuştu.yelken_adana_seyhan_baraj (1)

FAİR PLAY ÖDÜLÜ

Yarışmaların son gününün 23 Nisan Ulusal ve Çocuk Bayramına denk geldiğinden dolayı yarışmalar katılan Tüm sporcuları 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Bayramını kutlayan Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan konuşmasında şunlara yer verdi:

'Yelken Sporu şuanda hızla yayılmakta olan en gözde sporlardan bir tanesidir. Yelken sporu yediden yetmişe herkesin yapabileceği bir spordur. Biz Yelken Kulübü olarak misyonumuz burada sürekli başarılı sporcu yetiştirmek ve milli takımlara sporcu kazandırmak olacaktır. Kulübümüz sporcusu Doğukan Sonuzun, Türkiye Yelken Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi  (TMOK)tarafından 2015 yılı Fair Play ödülüne layık görüldü. 5 Mayıs Perşembe günü TMOK Olimpiyat Evi’nde sporcumuz Doğukan ile birlikte ödülümüzü alacağız.'

MADALYA KAZANAN SPORCULAR

4 gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren sporcuların isimleri ve kulüpleri şöyle:

Laser 4.7 Genel: Samet Ataoğlu (İskenderun )-Berk Demirkıran (Adana )-Simal Akınsal (Antalya)-Ada Türkmen (Adana)

Laser 4.7 Kızlar: Şimay Akınsal (Antalya)-Yağmur Arsevengil (Mersin)- Melis Kültür (Mersin)

Laser 4.7 Junior: Arda Türkmen (Adana)-H.Yiğit Oğuzhan (İskenderun)-Yağmur Ar Sevengil (Mersin)

Laser Radial Genel: Ege Üret (Aydın)- Doğukan Özaslan (Adana)- Yusuf Öztep (Mersin)

Laser Radial Kız :Yeşim Bengü Gürkan (Ankara)

Laser Radial Genç:Mehmey Uguz (İskenderun)

Optimist  Genel:Efe Sıralı ,İrem Sütlü,Mert Sütlü ve Elmas Gül Koca (İskenderun)

Optimist Kız:İrem Sütlü,ve Elmas Gül Koca (İskenderun) Eda Ellialtı (Antalya)

Optimist Junior Genel :Mert Sütlü,Firdevs Yeğin,Alp Hoşgör ve Eren Oğuzhan (İskenderun)

Optimist Junior Kız : Firdevs Yeğin (İskenderun)-Yağmur Mantar ( Ankara)-Mercan Alın Uçar (İskenderun)yelken_adana_seyhan_baraj (2)

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°