Sözlü Köy gezilerinde
Manşet Haber 8.06.2013 11:52:42 0

Sözlü Köy gezilerinde

Sözlü Köy gezilerinde

Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Sözlü’ye Salbaşlılardan büyük destek geldi.

sozlu_salbasSözlü, Salbaşlılara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğin belirterek, “İçinde bulunduğumuz durumdan vazife çıkartamaya çalışanlar var. Eğer Türk Baharı yapılacaksa demokratik rejimde bunun yeri seçimdir, çözüm sandıktadır.” dedi.

Başkan Sözlü, esnafın ve çiftçinin durumunun gözler önünde olduğunu da belirterek, “Ekonomi iyi diyorlar oysa bu yıl çiftçimiz buğdaydan umduğunu bulamadı. Esnafımızın durumu ortada. Seçimlere yaklaşık dokuz ay var. Bu seçimlerde iktidara sandıkta vereceğiniz mesaj net olmalıdır. MHP’nin alacak olduğu en az yüzde 25’lik oy, genel seçimlerin de önünü açacaktır. Biz bu yüzden diyoruz ki bu seçimler çok önemli” dedi.

Adana’nın makûs talini yenmesi ve yeniden eski günlerine dönmesi için büyük caba sarf edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Sözlü, “Çukurova’nın sembol şehir olan Adana’da sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bir sıçramaya ihtiyaç vardır. Bu sıçramayı yapabilmemiz için sizlerden güç istiyoruz. Bu güç, bizlere verecek olduğunuz destektedir. Türk kültüründe, sanatında, yazar, çizer ve sinema sanatçılarını bağrında yetiştirmiş; bereketli toprakların merkezi olan Adana hala Çukurova’nın cazibe merkezidir. Bu çekim merkezi, neden büyümeye ve gelişmeye açık olmasın. Adana’daki belirsizlik sürdükçe Adana’mız kan kaybetmeye devam edecektir. Suni gündemlerle gün geçiştirilirken asıl gündem unutturuluyor. Oysa Adana’nın ekonomisi iyi gitmiyor, Adana’nın sosyal hayatı iyi gitmiyor. Daha önceleri Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Adana, hep kan kaybediyor, yanı başındaki illere geçirttiriliyor. Biz Adana’mızı seviyoruz. Adana’nın bu durumuna üzüldüğümüz için aday olduk. Hiçbir zaman gizli gündemimiz olmadı, hiçbir zaman sinsi planlar içinde olmadık. Koltuk hevesli değiliz, olmayacağız da” şeklinde konuştu.

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°