Beylikdüzü eskort escort bayan Ataköy bayan escort Taksim escort Taksim escort Pendik esc Adana escort

Adana escort

TGF 15 Yaşında - Adana UlusAdana Ulus

1 Aralık 2023 - 07:16

TGF 15 Yaşında

TGF 15 Yaşında
Son Güncelleme :

10 Mart 2013 - 23:59

tgf_logo1986 yılında İstanbul ve Samsun toplantılarıyla başlayan, 1996 yılında Aydın toplantısıyla yeniden alevlenen gazeteci meslek örgütlerinin tek çatı altında toplanması düşüncesi üzerinden tam 17 yıl geçti.

Aydın, Balıkesir, Aksaray, Çukurova, Antalya, Diyarbakır ve son olarak Bursa’daki toplantıların ardından 10 Mart 1998’de yaşama geçirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) bugün 15 yaşında.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel,  kurucu Başkan İsmail Sivri başta olmak üzere federasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Anadolu, Trakya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 73 üyesi bulunan ve yaklaşık 25 bin gazeteciyi temsil eden TGF, bu haliyle Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütüdür.

Böylesine büyük bir camianın içinde yer almak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm aramak, mesleğimizin geleceği için mücadele etmek, yerel medyanın güçlenmesi için çalışmak bize büyük bir onur ve mutluluk yaşatıyor.

Bugün sürekli gelişen, büyüyen, adından söz ettiren bir federasyonumuz var. “Biz birlikte Türkiyeyiz” misyonu ve vizyonuyla mücadelemiz hep devam edecek.

asertel_tgfUlusumuzun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın yayın özgürlüğünden doğacak sakıncaların ortadan kaldırılması yolu, yine doğrudan basın yayın özgürlüğüdür” sözünden hareketle, demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğünün sağlanması ve tam anlamıyla yerleşmesi adına bu dönem her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç var.

Gerek basın özgürlüğü açısından gerekse meslektaşlarımıza yönelik, baskı, tehdit, tecrit ve tutukluluk durumları açısından içinde bulunduğumuz bu zor süreçte önümüze çıkan engelleri el birliğiyle aşmak için dün ne yapıldıysa, bugün de daha kararlı, daha dinamik bir şekilde sorunların üzerine gideceğimizi buradan bir kez daha duyurmak istiyoruz.

Örgütlü mücadelenin öneminden hareketle daha güçlü, daha etkin bir federasyonu yaşama geçirmek, demokratik rejimlere yakışır basın özgürlüğünü tesis etmek için yürüttüğümüz mücadeleye; kalemler özgür oluncaya, düşünce suç olmayıncaya, sosyal ve sendikal haklarımızı alıncaya kadar bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.