TGF: GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR
HABERLER 14.12.2020 22:12:34 0

TGF: GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR

TGF: GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR


Türkiye Gazeteciler Federasyonu, koronavirüs salgını nedeniyle 62. Başkanlar Konseyi toplantısını interaktif bir ortamda gerçekleştirdi.
TGF yönetim kurulu, Basın Vakfı ve federasyona üye cemiyet başkanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Gazetelerin tek tek kapandığını belirterek 'İnteraktif bir ortamda olmasına rağmen katılımın yoğun olmasından dolayı memnuniyet duydum. 61’inci başkanlar konseyi toplantımız gibi 62’nci toplantımızı da yüz yüze yapamadık. Umarız bir sonraki başkanlar konseyi toplantımızı yüz yüze gerçekleştiririz. Dünya ve ülkemizde salgın hala artarak devam ediyor. Koronavirüse yakalanan 15 arkadaşımızı kaybettik, rahmet diliyorum. İnşallah aşı ile birlikte sağlıklı günlere döneceğiz” dedi.
ÇALISMALARIMIZ HIZ KESMİYOR
TGF Genel Başkan Karaca, koronavirüse rağmen TGF olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek, “TGF bu zor dönemde gerek yönetim gerek başkanlar konseyi ile önemli işler yaptı. Sorunlarının çözümü için büyük mücadeleler verdi. Basın Vakfı kongresini Zonguldak’ta yaptık. Tesisleşme çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu süre içerisinde Kocaeli Valisini ziyaret ettik, Bayramoğlu’ndaki Basın ilan kurumu tesislerinden Anadolu basını çalışanlarının yararlanması temennisinde bulunduk.
Yine bu süreçte Aydın Didim’de Türk dünyası basın merkezi ve dinlenme tesisi çalışmamız devam ediyor. Denize sıfır büyük bir alan için görüşüyoruz onay gelirse iyi olacağını düşünüyoruz. Öte yandan Yıpranma Payı ile ilgili de Türkiye Gazeteciler Sendikası ile birlikte çalışmalar yapıyoruz ve mücadeleye devam ediyoruz. Ayrıca bu süreçte her hafta yönetim kurulu toplantılarımıza devam ettik ve zor olmasına rağmen cemiyet ziyaretlerimizi de sürdürdük. Ayrıca, internet medyası ile ilgili meclisi adeta ablukaya aldık, yoğun bir çalışma gerçekleştirdik ancak her nedense iktidar ve ortağı destek vermiyor. Bu durumu anlamak mümkün değil.”
GAZETELER BİR BİR KAPANIYOR
Anadolu basınının zor bir süreçten geçtiğini belirten TGF Genel Başkanı Karaca,“4 yıl önce resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısı Bin 800’dü. Şu anda ise 925'lere düştü. Zor bir süreçten geçiyoruz. Ne yazık ki gazete kapanmaları 2021 yılında da devam edecek. Televizyonların da durumu çok kötü. Bu süreçte en azından uydu bedellerinin kaldırılmasını istedik ancak olmadı. TV'lerin bu sıkıntısına mutlaka çözüm bulunmalıdır.
BİK 'e TEŞEKKÜR
Karaca 'Zor durumdaki Anadolu basınına destek olan Basın İlan Kurumu Genel Müdürüne de teşekkür etmek istiyorum. TGF’nin görüşlerini benimseyerek birçok olayda bize katıldı ve destek verdi. Son olarak, resmi ilanlara yüzde 20 zam verildi, 2021 de gazetelerimiz zamlı ilan yayınlayacak. Gazetelere 6-7 bin lira ek kazanç demektir. Öte yandan bu süreçte satış şartının kaldırılması da olumlu oldu” dedi
İLETİŞİM BAŞKANLIGI ANADOLU BASININI İHMAL EDIYOR
Görevi Basınla ilgilenmek olan İletişim Dairesi Başkanlığının ilgisiz kaldığını kaydeden Karaca, ' İletişim dairesi yetkililerinin randevu bile vermiyor! Bizimle ilgilenmesi gereken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun maalesef basının sorunları ile ilgilenmemektedir.
Basın kartları konusunda çok büyük sıkıntılar var. Sürekli basın kartları süresi geçen ya da basın kartları yenileyecek arkadaşlarımızın kartlarının verilmesi 1 yılı buluyor. Basın kartları hiç ilgisi olmayan TRT, İletişim Dairesi Başkanlığı ve bazı kurumlara haksız yere verilmekte basın kartının değeri düşmektedir.'
ANADOLU BASININA KULAK VERİLMELİ
Başkanlar Konseyi toplantısında söz alan cemiyet başkanları, Anadolu basınının sorunlarını savunan ve her platformda dile getiren TGF’ye tam destek verdiklerini kaydederken, mesleki konulardaki önerilerini de dile getirdiler.
Cemiyet başkanları, internet kanununun bir an önce çıkması gerektiğini vurguladı.
Hükümet ve siyasetçilerin Anadolu basınına destek vermeleri gerektiğini de belirten Anadolu basını temsilcileri, Gazete ve TV'ler başta olmak üzere kredi sağlanması, işsiz gazetecilere maaş bağlanması ve basın çalışanlarına koronavirüs sürecinde daha fazla destek olunması gerektiğini dile getirdiler.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°