VALİ DEMİRTAŞ’A AŞÇI ÜNİFORMASI
Manşet Haber 18.10.2018 20:39:40 0

VALİ DEMİRTAŞ’A AŞÇI ÜNİFORMASI

VALİ DEMİRTAŞ’A AŞÇI ÜNİFORMASI

Türkiye’nin dört bir yanından yüzbinlerce lezzet avcısını Çukurova’nın başkentinde buluşturan 2. Adana Lezzet Festivali’ni gastronomi şölenine dönüştüren Adanalı aşçılar, Vali Mahmut Demirtaş’a kurumsal logolu aşçı üniforması hediye etti. ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen ve yönetim kurulu üyeleri, üzerinde Vali Mahmut Demirtaş’ın adının yazılı olduğu aşçı üniformasını takdim ederken, uluslararası ve ulusal etkinliklerde Adana’nın mutfak kültürü ve yöresel lezzetlerin tanıtımında kendilerine verilen desteklerden dolayı şükranlarını sundu.
Adana’ya özgü lezzetlerden içli köfte, analı kızlı, şırdan, aşlama ve bici bici tatlısının coğrafi işaret belgesiyle tescil edilerek koruma altına alınması için Adana Valisi Mahmut Demirtaş hamiliğinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulunan ADAPADER, 12-14 Ekim tarihleri arasında 2’ncisi gerçekleştiren Adana Lezzet Festivali’ne de damga vurdu. Yüzbinlerce ziyaretçi çeken Lezzet Festivali’ni yarışma ve şovlarıyla gastronomi şölenine dönüştüren Adanalı aşçılar, domates tatlısı, biber tatlısı ve tulum peyniri tatlısıyla damakları şenlendirdi.
Üç gün süren festivalde sıra dışı lezzetlerin yanı sıra Adana’nın geleneksel mutfak kültüründen örnekler sunan ADAPADER Başkanı Derviş Göçmen ve ekibi, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ı da en güzel şekilde ağırladı. Başkan Derviş Göçmen, dev etkinliğe güç veren Tüm Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan ile Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Münir Tanak’ın selam ve saygılarını iletip, Vali Mahmut Demirtaş’a kurumsal logolu aşçı üniforması hediye etti. Adana'nın geleneksel mutfağına ve evlerde yaşatılan köklü mutfak kültürüne odaklanan Adana Lezzet Festivali'ne çok değerli katkılarından dolayı Vali Demirtaş’a teşekkür eden Başkan Derviş Göçmen, katıldıkları uluslararası ve ulusal etkinliklerden desteklerinden dolayı da şükranlarını sundu.
ADANALI AŞÇILAR TAKDİR GÖRDÜ
Adanalı aşçıların jestiyle moral yükselten Vali Demirtaş, ADAPADER’in Adana Lezzet Festivali’nde lokomotif paydaş olarak yürüttüğü gayretli çalışmalardan dolayı Başkan Derviş Göçmen ve ekibine takdirlerini iletti. Vali Demirtaş, ADAPADER’in üstlendiği misyon ve vizyonun Adana Lezzet Festivali’nde daha iyi anlaşıldığını vurgulayıp, tanıtım faaliyetlerinin destekçisi olmayı sürdüreceklerini bildirdi.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°