VASİYETNAME KANUNLA DEĞİŞİR Mİ Kİ ATATÜRK’ÜN VASİYETİ DEĞİŞSİN?

VASİYETNAME KANUNLA DEĞİŞİR Mİ Kİ ATATÜRK’ÜN VASİYETİ DEĞİŞSİN?

BUNDAN ÖNCEKİ YAZIMDA İŞ BANKASI’NIN ORTAKLIK YAPISI VE YÖNETİM ŞEKLİ, ATATÜRK’ÜN İŞ BANKASI’NDAKİ HİSSELERİ VE TEMSİL VE YÖNETİM ŞEKLİ BİLGİLERİNİ SUNMUŞTUM.
Aslında iktidar siyasi bir mücadele veriyormuş algısı yaratarak asıl amacını gizlemektedir. Hisseleri Hazine’ye aktarıp tasarruf ve temsil hakkını eline almak istemektedir.

Bu yazımda ise; Banka’nın Türkiye ekonomisi içindeki yeri; iştiraklerin büyüklüğü ile iktidarın bu hisseleri Hazine’ye aktararak Bankayı Varlık Fonu’na ya da kimi iç ve dış yandaşlara verme isteği üzerinde duracağım. Malum Devlet’te satılacak bir şey bırakmayan iktidar müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyor!

Türkiye İş Bankası, finans sektörünün yanı sıra, cam sanayi,telekomünikasyon ve hizmet sektörlerinde Türkiye ekonomisine katkı yapan bir bankadır. Banka’nın internet sitesinde faaliyet gösterdiği alanlar: ‘’Kurulduğu günden bu yana 294 şirkete iştirak etmiş ve zaman içerisinde 271 şirketteki ortaklığını devretmiştir. Aralık 2017 itibariyle finans, cam, telekomünikasyon ile sanayi ve hizmet ana gruplarında faaliyet gösteren 23 şirkette doğrudan ortaklığı bulunurken, dolaylı olarak kontrol ettiği şirket sayısı 95’dir​’’ şeklinde anlatılmıştır.

FİNANS GURUBU
Banka’nın bankacılık hizmetlerinden başka, finans alanında; Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, Anadolu Hayat Emeklilik, JSC ISBANK Georgia (sermayesinin tamamı İş Bankasına ait olarak kurulan ve Gürcistan’da bankacılık lisansı almış olan JSC Isbank Georgia’nın kuruluş sermayesi yaklaşık 13,2 milyon dolar tutarındadır.), İş Faktoring, İş Finansal Kiralama, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, İş Portföy Yönetimi, İş Yatırım Menkul Değerleri, İş Yatırım Ortaklığı, İşbank AG, Milli Reasürans Şirketi, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Yatırım Finansman Menkul Değerler gibi şirketlerinde ortağı bulunmaktadır.

CAM GURUBU
Türk cam sanayinin en önemli kuruluşları da iş Bankası’nın kuruluşlarındandır. Bunlar; Anadolu Cam Sanayii, Paşabahçe Cam Sanayii, Soda Sanayii, Trakya Cam Sanayii, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları sanayi.

TELEKOMÜNİKASYON GRUBU
Telekomünikasyon alanında; İş Net Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri, Softtech Yazılım Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Pazarlama Ticaret A.Ş.

SANAYİ VE HİZMET GRUBU
Hizmet gurubunda ise; Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği Erişim Müşteri Hizmetleri, İş Merkezleri Yönetim ve İşletim, Kültür Yayınları İş-Türk.

HERŞEYİ SATTILAR SIRA İŞ BANKASI VE KURULUŞLARINDA
Ziraat Bankası, Halk Bank ve Vakıflar Bankası, Emlak Konut ve benzeri kuruluşlar parti kontrolunda gibi. Merkez Bankası sanki bağımsız ama Başkan ve Yöneticileri gün be gün Cumhurbaşkanı’ndan fırça yiyor.

Cumhuriyet kuruluşları; Sümer Bank, Şeker Fabrikaları, Posta ve Telefon işletmesi (TELEKOM), Tekel, SEKA Kağıt ve onlarca Kamu İktisadi Teşekkülü yok pahasına yandaşlara içindeki paralarla, kıymetli arsalarıyla birlikte devredildi. Merkez Bankası, Devlet Demiryolları ve Posta İşletmesi can çekişiyor.

İş Bankası hisseleri konusunda önceki dönem Mersin milletvekili, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı bir dönem de İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği yapan ekonomist, maliyeci Üstadım Sayın Mustafa Özyürek’in basında yer açıklaması aşağıdaki gibidir:

“Varlık Fonu vasıtasıyla, zaman içinde bütün banka yönetimine hakim olacak. İsterse o hisseleri de satabilecek.”

Harç bitti. Yapı paydos! Satacak bir şey kalmadı. Özel sektör kuruluşları da harıl harıl yabancılara satılıyor. Kendi ülkemizde yabancıların işçisi, taşeronu, bayisi durumuna geldik iktidar sayesinde.

ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİKLE ATATÜRK’Ü DE UNUTTURUYORLAR
En önemlisi, insani, itikadi ve toplumsal değerlerimizi kaybettik. Düşünen, sorgulayan, ses çıkaran yok. Her kes korkuyor. Malından, kredisinden, vergi müfettişinden korkuyor. FETÖ’cü, PKK’cı DHKP’ci diye yaftalanmasından korkuyor. ‘’ Öğretilmiş çaresizlik’’ kader haline gelmiş.

Değerli siyasi bir dostum toplantılarda; öğretilmiş çaresizlikten söz eder. ‘’ Kaderci toplumlarda ‘dip’ yoktur.’’ Çaresizlik hâkim; beterin beteri var. Allah beterinden saklasın. Gökte ne yağmış da yer kabul etmemiş. Buna da şükür.’’ En korkuncu da bütün hatalarını, beceriksizliklerini ‘’her şey Allah’tan diye’’ Allah’a da bühtan ederler!

Susturulmuş, korkutulmuş politikadan uzaklaştırılmış bir toplum Ata’sına da sahip çıkmıyor! Kanunla bir kişinin vasiyetnamesi, mirasçısı değiştirebilir mi? Hele bu bir ulusun lideri ise! Dünya’nın kabul ettiği bir liderse! Tabi ki değişmez. Medeni Kanunun miras hükümlerine rağmen Atatürk’ün vasiyetnamesi değiştirilmek isteniyor.

Sözde ülkede herkes Atatürkçü ama Atatürk’ün İş Bankası’ndaki mal varlığına devlet el koyuyor, yani vasiyetnamesi, mirasçıları değiştirilmek isteniyor. Kimseden tık yok!”

Sabri ARPAÇ

10.11.2018 12:32:01

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI