YAZ OKULU SERTİFİKALARINI ALDILAR
Manşet Haber 13.08.2016 21:38:22 0

YAZ OKULU SERTİFİKALARINI ALDILAR

YAZ OKULU SERTİFİKALARINI ALDILAR

Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Lise Yaz Okulu’nun ikinci dönemi sona erdi. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ikinci dönemine bu sene Türkiye’den ve yurtdışından toplam 428 öğrenci katıldı. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir akademik, kültürel ve uluslararası ortam sunuldu.

Sabancı Üniversitesi lise öğrencilerine üniversite deneyimi yaşatmayı hedefleyen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun altıncısının ikinci dönemi Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ikinci dönemine; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Konya, Manisa, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Tekirdağ, Trabzon, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 29 ilden ve yurtdışından Almanya, Fransa ve İngiltere’den olmak üzere toplamda 428öğrenci katıldı. Yurtdışından gelen öğrencilerin katılımıyla Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu uluslararası bir boyut kazanıyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ikinci döneminde; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Nano Bilim ve Nano Teknoloji; Kuantum Mekanik ve Kuantum Bilgisayarları; Beyin Sinyalleriyle Bilgisayar ve Robot Kullanımı; Endüstri Mühendisliğine Giriş; Bilgisayar Programlaması ve Veri Analizine Giriş; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Arttırılmış Mekanik 2; Toplum, Enerji ve Politika; Hukuk ve Etik; Mimarlık: Kültürel Birikim ve Geleceğin Tasarımı; Bir Kentin Tarihi: Kostantinapolis/İstanbul; Psikoloji ve Felsefe; Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri; Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Temel İngilizce Öğrenimi II; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik; Toplumsal Duyarlılık Projesi; Başarıya Ulaşmış Girişimciler; Üniversiteler ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak” dersleri yer aldı.

“Society and Culture” ve “Economy and Government” dersleri de İngilizce olarak işlendi.

 

DERS DIŞI ETKİNLİKLER

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, gün içerisine yayılmış ders dışı etkinliklerle öğrencilere sportif, kültürel ve sosyal olanaklar sunuyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda sunulan ders dışı etkinlikler arasında; kişisel eğitim seminerleri, temel ilk yardım eğitimi, biriç, fitness, tenis, voleybol, basketbol, futbol, korfbol, frizbi, grup egzersizleri, dans, yaratıcı drama, ebru, seramik ve ritim atölyesi yer alıyor.

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°