Yılmaz, orman işçisine kadro istedi
Manşet Haber 19.12.2012 00:49:30 0

Yılmaz, orman işçisine kadro istedi

Yılmaz, orman işçisine kadro istedi

Adana(Ulus)--syilmaz_mhpvekilMHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Bütçesi hakkında MHP grubu adına TBMM’nde yaptığı konuşmada Bakanlığın Orman İşletmelerinin genini bozduğunu, orman mühendislerini istihdam etmekten kaçındığını  iddia etti ve çalışan personellerin kadroya alınmasını istedi.

MHP’li Yılmaz konuşmasında Bakan Veysel Eroğlu’na seslenerek,  “ 2007 yılında orman işçilerinin bir kısmı kadroya geçirildi, yarıya yakını kadro alamadı. Bunların içerisinde on, on beş, yirmi yıl bu yangınlarda orman sahalarında çalışan işçiler var. O zamanki yöneticilerin iki dudağının arasında, dediler ki: 'Altı ay çalışanlara kadro verelim.' Ama siz çalıştırdınız da mı çalışmadı bunlar? Hepsi çalıştılar. Şimdi, buradan, orman yangınlarıyla mücadelede ve diğer ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmak üzere bu işçilerimizin mutlaka kadroya geçmesi gerekiyor”. dedi.

Bakan Eroğlu’nun eleştiri ve sorulara cevap vermekten kaçınıp yaptığı icraatlarla övündüğünü söyleyen Yılmaz, 'Benim zamanımda başladı, ilk başlattık.' dediklerinin hepsi elli yıldır, altmış yıldır, yetmiş yıldır, seksen yıldır Türk ormancısının gerçekleştirdiği ve bugüne getirdiği projelerdir. Sayın Bakan, Bakanlığa geldikten sonra, bakın, böyle köklü ve sağlam bir bakanlığın yapısını bozdu. Önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olmadı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Ve genel müdürlükleri kapatıyor, bölge müdürlüklerini kapatıyor, işletme müdürlüklerini açıyor, kapatıyor, yani 'bu kadar 173 yıllık tecrübeye sahip bir bakanlığı nasıl yerle bir ederimin anlayışıyla hareket eden bir yönetim tarzı getiriyor.

Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz TBMM’nde MHP gurubu adına yaptığı konuşmada ülkedeki ormanların yarısının bozuk vasıflı ormanlar olduğunu iddia ederek, “ Türkiye ormanlarının yarısı bozuk vasıflı ormanlar yani rehabiliteye ihtiyacı olan bozuk vasıflı ormanlar ve yaklaşık 5 milyon hektara yakın genç ormanlarımız var ve fakültesini bitirmiş iş bekleyen bir sürü orman mühendisimiz var. Her yıl 1 milyon 200 bin hektar civarında genç sahaların bakımlarının yapılması gerekiyor, rehabilitasyon sahalarının teknik özellikler ifa eden ve bunun eğitimini almış ormancılar tarafından yapılması çok önemlidir. Bundan dolayı siz her ne kadar orman mühendisleriyle görüşmeyi bile kabul etmeseniz, Orman Mühendisleri Odasını, orman mühendislerini yok saysanız bile bu mesleğin geleceği açısından bir an önce bu çalışmaları yapmak üzere orman mühendisi alma gibi bir zorunluluğunuz var, bunu özellikle belirtmek istiyorum” Şeklinde konuştu

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.1° / 11.6°