YÜREĞİR’E DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ PARKI
GÜNDEM 27.07.2016 14:58:45 0

YÜREĞİR’E DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ PARKI

YÜREĞİR’E DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ PARKI

Adana(Ulus)--Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Atakent Mahallesinde inşaatı devam eden ve Yüreğir'in en büyüğü olacak parkın adının  '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' olacağını söyledi. Yapılan bu hainliğin tarih sayfasında acı bir şekilde yerini alacağını belirten Başkan Çelikcan ' Türk Milleti paralel vatan hainlerinin, alçakların yaptığı bu kötülüğü ve vatandaşlarımızın dünyada eşi benzeri görülmemiş bu kahramanlığı ölümsüzleştirmek ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla Yüreğir'e yapılan en büyük parkımızın adını '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' koyacağız. 'dedi.celikcam_demokrasi_parki (1)

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 15 Temmuz'da hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Milletine karşı başlattığı darbe girişiminin püskürtülmesi sırasında ülkemizin dört bir yanında bedenlerini kahramanca siper eden vatansever güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza şükran borçluyuz.

Vatanperver mücadeleleri ve cesaretleriyle tarih boyunca minnet duyacağımız bu kahraman evlatlarımızın adının yaşatılması amacıyla yapımı devam eden parkımıza '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' adını vermeyi düşünüyoruz. Böylece bu kahramanlarımızın adının yaşatılmasını sağlayacağız. Onlar için ne yapsak azdır. Minnetle anılacak olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.celikcam_demokrasi_parki (3)

PARKIN ÖZELLİKLERİ

54 dönümlük alan üzerine yapılacak olan parkın inşaatının devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan 'Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz parkımızın içerisinde her yaştan öğrencilerimizin faydalanacağı temalı çocuk oyun alanları, planetaryum'un (müze binası) yanı sıra gezinti yolları, yürüyüş ve koşu parkuru, bisikletli gezi parkuru, pergolalı gölge alanlar, spor alanları, kermes ve festival alanı, yenilebilir bahçe, kafeterya çay bahçeleri, el sanatları sergi birimleri gibi çok değişik faaliyetlerin yapılabileceği alanlar olacaktır

İLKLERİ BARINDIRACAKcelikcam_demokrasi_parki (2)

Adana'nın Kurtuluşunun Canlandırılacağı Diyarama ve  Diyaramaya hizmet eden Müze alanı yaklaşık 460 m², Planetaryum binası 590 m² ve Planetaryum müze alanı 250 m²  olacak. 50 Kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahip yapı içerisinde, ticari birimler, yönetim birimleri ve hediyelik eşya dükkanları yapılacak.' şeklinde konuştu.

 

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°