Tarih: 03.01.2016 23:40
Adana’da Şehit Acısı

Şanlıurfa'da iki polisin uykuda şehit edilmesiyle başlayan terör olaylarında yaklaşık 200 asker ve polis şehit olurken Adana 19 şehit vererek bu acıyı en çok yaşayan il oldu. Adana'yı, 1990'lı yılların sonunda Adana'dan ayrılarak il olan Osmaniye 14 şehitle takip etti.
Adana'ya 6 asker, 13 polis olmak üzere 19 şehit ateşi düştü. Bu şehitler arkalarında yaklaşık 40 yetim bıraktı. Tunceli'de PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale, 1 ay önce dünyaya gelen oğlunu sadece bir kez gördükten sonra şehit oldu. Şehit Kale gibi diğer şehitlerde kimi 3 yaşında kimi 5 yaşında kimi 15 yaşında yetim bıraktı.
İLK ACI HABER POZANTI'DAN
PKK'nın 30 yıldır estirdiği terörü bitirmek için 2012 yılında başlatılan kardeşlik projesi, PKK'nın 7 Haziran 2015 seçimlerinin hemen ardından sık sık yol kesip araç yakma ve şantiye basarak kamu malına zarar vermesinin ardından Suruç'ta patlayan bomba ile tırmanan terör olaylarında Adana'ya ilk şehit haberi Pozantı ilçesinin iki terörist tarafından 31 Temmuz 2015 günü basılmasıyla geldi.(Barış Gazetesi)
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —