Toprakları kurutan siyasetten kurtulacağız

23.04.2015 19:18:04

Toprakları kurutan siyasetten kurtulacağız

hdp_adana_figen_yuksekdag (1)HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Adana’nın sivil toplum örgütleri ile toplantıda bir araya geldi.

Çeşitli sendika, siyasi parti, dernek ve meslek odası temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan HDP eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, Adana’nın ekonomik ve kültürel olarak kalkınması için gerekli altyapının mevcut olduğunu belirterek  şöyle konuştu:

“Yeter ki halkın yararına ve yolsuzluk ve rant peşinde koşmayan bir siyasi zihniyet olsun. Ama artık var. Halkların Demokratik Partisi var” dedi. İşsizlikle anılan Adana’yı bereketli toprakları kurutan siyasi anlayıştan kurtaracaklarını dile getiren Yüksekdağ,  termik santral projelerine dikkat çekerek “Adana’nın turizm cenneti olacakken doğal ve çevresel atmosferini yıkan siyasi ve idari anlayıştan kurtulmamız gerekiyor.hdp_adana_figen_yuksekdag (2)

HDP halkın adına konuşan ve siyaset yapan değil, Alevilerin kadınların temsilcileri değil bizzat onların kendisiyiz. Tarihiyle bugünüyle kendisiyiz. Bu nedenle seçim sloganımızı bizler meclise olarak belirledi” dedi.  AKP’nin seçim bildirgesini “yol yapmam, yardım vermem” diyerek seçim şantajına çevirdiğinin altını çizen Yüksekdağ, “Seçim bildirgemizin yıllarca mücadelesini verdik. O mücadele insanlığın yüzyılları bulan özlemidir”

ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KARARTMAYIN

Provokasyonlara karşı ve seçim güvenliği için sivil toplum örgütlerine çok şey düştüğünü dile getiren Yüksekdağ, halkın iradesinin sandıklara yansıması için sivil toplum örgütlerini göreve çağırdı.

HDP Adana milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, seçim barajının aşmak konusunda bir kaygılarının olmadığını vurguladı. Beştaş, “Bizler barajları yıkıp, Meclise gireceğiz” dedi.

HDP’nin halkın karşısına Türkiye halklarının bir mozaiği olarak çıktığını söyleyen HDP Adana Milletvekili Adayı Turan, çoğunluğu ifade eden ve bu çoğunluk içinde de birliği savunan bir parti olduklarını söyledi. Turan, “2011 yılında AKP bildirgesinde yer verdiği iddia ve vaatlerine baktığımızda ne verilen ekonomik vaatler ne de toplumsal vaatler gerçekleşmedi. Bugüne kadar hep yalan dolan. HDP her zaman dediklerinin arkasında durdu ve bu seçim beyannamesiyle de söylediklerinin arkasında duracaktır” dedi.

Toplantıya, HDP Van Milletvekili Adayı  Figen Yüksekdağ,partisinin Adana milletvekili adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Vedat Özkan, Beyhan Günyeli, Tugay Bek, Kader Duman, Hatice Kavran, Hıdır Koluman, Feride Işıl Peynirci ve Barış Karabıyık da katıldı.

 



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI