MEHMET BAŞPINAR VE YENİ NESİL ZENGİNLEŞME

9.12.2021 00:11:56

MEHMET BAŞPINAR VE YENİ NESİL ZENGİNLEŞME


Mehmet Başpınar başlığıyla yazdığım ilk iki yazıda, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren genel olarak iktidar eliyle aktarılan sermaye ile şehrimizde yaratılan zenginlerin servet birikim sürecini anlattım. 1980 sonrasının ise bu ailelerin mülklerinin tasfiyesine dayalı rant düzenine tekabül ettiğini belirtmiştim.





Bu yeni dönemin belirleyicisi ise, tarım alanlarının sanayi siteleri inşa edilmesi için imarlı arsalara dönüştürülmesi. Dolayısıyla da belediyelerin yeni nesil zenginleşme araçları haline getirilmesi.





Kaldığımız yerden devam edecek olursak, Adana'da kim belediye başkanı olursa olsun, bir başarı timsali olarak, her dönemde karşımıza çıkan tek isim Mehmet Başpınar.





İş yapmadığı, dost olmadığı belediye başkanı yok. Hayatı başarı hikayeleriyle dolu biri.





Mehmet Başpınar'ın başarılarını anlatmak için manalı kelimeleri yan yana getirmek ve bir eksik, bir yanlış, bir hata yapmamak ve en güzelini, en hoşunu başarabilmek için çırpınıp durdum.





İmdadıma ise Youtube'de çocuk şarkılarına kısa filmler çekip yayınlayan Onur Erol'un 'BİM BAM' şarkısını seslendirdiği video yetişti.





'Ahhha işte tam da bu...' nidaları arasında izlediğim videoyu siz de bulup izlemelisiniz. Ama, 'sayın yazar kardeşim, tamam her yazdığını dikkatle okuyoruz ve verdiğin bilgilerle şehrimizde nelerin döndüğünü, senin aracılığınla öğreniyoruz da, o işi de bizim için yapıverseydin ya!'' diyecek okurlarım için bir kupleyi burada paylaşarak onlara karşı yüzümü kara çıkarmadığımı umuyorum.





'Hacıyatmaz' diye de bilinen şarkının adı 'Bim bam'.
Sözleri ise şöyle;





'Hacıyatmaz o bir cambaz
Hacıyatmaz o bir cambaz
Yolu şaşmaz bim bam bim bam
Dağları koy, aşar geçer, maşallah
Denizleri yüzer geçer, maşallah'





***
Başarıları duyan her hemşerisinin gurur vesilesi olan, kendisinin dilden dile dolaşan yatırım başarılarını bir sonraki yazıda anlatmaya devam edeceğim ama,' bu kadar mı yani?' diyenleri de merakta bırakmamak lazım;





' Hacı yatmaz, o bir cambaz, dağları koy aşar geçer, maşallah' diyen şarkı sözlerindeki gibi her aldığı tarlayı bir sanayi sitesi imarlı arsaya dönüştürme başarısı gösteren Mehmet Başpınar'ı ben de kutluyorum.





40 yılı aşkın bir süre zirvede kalmak, her istediği imar değişikliğini, her biri ayrı bir fenomen olan Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz ve Hüseyin Sözlü dönemlerinde gerçekleştirebilmek ise hiç kuşkusuz ki, mucizeden de öte bir yeteneği gerektiriyor.





Benim eksiğim ise, Mehmet Başpınar'ın, bu yeteneğinin ne olduğunu henüz çözememiş olmak...





Devam edeceğim...




1

CHP’NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

2

YÜREĞİR BELEDİYESİ UYARDI

3

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

4

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

5

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!