SAĞLIK DA MÜLAKAT SINAVI ADALETLİ DEĞİLDİR

15.05.2019 16:37:13

SAĞLIK DA MÜLAKAT SINAVI ADALETLİ DEĞİLDİR

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Sağlık Bakanlığı’nın 663 sayılı KHK’nın 45/A Maddesinin verdiği yetki ile sağlık personeli alımına sözlü sınav ve mülakat getirdiğini anımsatarak,” Sağlıkta mülakat sınavı adaletli değildir, kabul etmiyoruz” dedi.

SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sözleşmeli Sağlık Personel yerleştirme ile Sözlü Sınav Usul ve Esasları  yürürlüğe koydu.  663 Sayılı KHK ‘nın ilgili hükmü Sağlı Bakanlığına doğrudan KPSS puanı veya KPSS sonrasında sözlü sınavla personel alım yetkisi vermektedir.

KPSS’den en yüksek puan alanlarının 3 Katı Aday Sözlü Sınava Alınır.

MADDE 5: sözleşmeli sağlık personel alımı için yapılacak sözlü sınavlar da merkezi sınav komisyonu 5 kişiden oluşur.

MADDE 6: merkezi sınav komisyonun belirlediği iller de yapılan sınavlar da 3 kişilik  sınav komisyonu kurulur.

MAADDE 9: KPSS Puanı esas alınarak bakanlıkça ilan edilen toplam pozisyonun en az 3 katı  kadar aday sözlü sınava çağrılır

Değerlendirmeler 100 puan üzerinden komisyon üyelerinin verdiği puanların aritmetik ortalaması alınır sınavlar iki yıl geçerlidir. Alım yapıldığında KPSS puanı ile sözlü sınavın aritmetik ortalaması personel alım puanıdır.

MÜLAKAT sınavları adaletli değildir tarafsız değildir

örnek : ( KPSS PUAN 80 + SÖZLÜ PUAN  20 =100 puan Sınavı KAYBETTİ

diğer aday KPSS PUAN 30 + SÖZLÜ SINAV PUANI 80 PUAN = 110 KAZANDI)

2002 Yılından bu günden beri sınavlarda çalınan soruların yandaşlara dağıtılmasıyla, ilgili iddialar iş yerlerinde iktidarın sendikasına üye olmayanların türlü baskıya maruz bırakılmasıyla, KHK’lerle ihraçlar ve  arşiv güvenlik soruşturmaları  işe giremeyenler herkesin çalışanların iş güvencesinin yok edilmesi, iş yerlerinde atamalar da  kurum içinde iş bölümlerine performans puanı yüksek  bölümlerde çalışma nöbet eşitsizliği ve kalite yönetim yerlerinde çalıştırma yandaş sendikanı  söz sahibi olması liyakata önem verilmedi iktidara yakın sendikaya üye olmayanlara her türlü baskıya mobinge maruz bırakmak onlara  her türlü angarya işleri yaptırmak kamu alanını arka bahçesine çoktan çevirenler şu anda çalışan 1000 kadar vekil ebeler  ASM ler de çalışan  kadro karşılığı kamu personelleri kadro verilmedi

Bugün de mülakat sistemi getirerek kendilerinden olmayan hiç kimsenin sağlık alanında çalışamamasını garantilemek kadrolaşmak istiyorlar. Sağlıkta Mülakat sınavını Kabul etmiyoruz! Tüm sağlık emek ve meslek örgütlerini sağlıkta mülakata karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR